Реклама

Розповідаємо, як використовувати нові фішки безпеки iCloud+

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Одночасно з запуском iOS 15, iPadOS 15 та macOS Monterey, у компанії Apple презентували набір функцій iCloud+ для користувачів підпискового сервісу хмарного сховища iCloud. У випадку, якщо вам не вистачає стандартних 5 ГБ пам’яті, які кожен користувач продукції Apple отримує безкоштовно, можна докупити 50 ГБ, 200 ГБ або 2 ТБ.

Зараз користувачі отримують чотири фішки в рамках iCloud+, але ми розглянемо дві найцікавіші. Окрім них, до переліку входить HomeKit Secure Video – це відеозаписи для відеокамер з HomeKit, та Custom Email Domain – функція, що дозволяє створити власне доменне ім’я пошти iCloud.

iCloud Private Relay

Функція iCloud Private Relay - це частина Safari для девайсів Apple, тобто iPhone, iPad та Mac. На даний момент ця функція досі в рамках бета-тестування, її досі можна ввімкнути, якщо у вас є щомісячна передплата сховища iCloud. Головним призначенням цієї функції є ускладнення перегляду того, що ви робите онлайн, вашому провайдеру, державним структурам, рекламодавцям в Інтернеті тощо.

Цікаво: Як відновити iPhone з резервної копії iCloud.

Коли iCloud Private Relay ввімкнена, коли трафік покидає ваш девайс, він рухається двома окремими вузлами, один з яких належить Apple, інший - її партнеру, і в результаті ні в кого немає повної картини. Це не такий надійний захист, як VPN, але все одно непоганий додатковий захист для середньостатистичного користувача.

Завдяки функції Private Relay приховується ваша IP-адреса, а ваші дані шифруються, щоб будь-кому (у тому числі вашому провайдеру), було важче відслідковувати ваш трафік. Для того, щоб ввімкнути цю функцію на вашому iPhone чи iPad, слід зайти у налаштування, тоді в iCloud та вибрати Private Relay (Beta). У випадку macOS, в системних налаштуваннях слід вибрати Apple ID, а тоді iCloud та вибрати той самий пункт. Налаштування діють тільки для одного пристрою, тому кожен ваш девайс Apple можна сконфігурувати по-іншому.

Hide My Email

Другою ключовою безпековою фішкою iCloud+ є Hide My Email. По суті, це розширення фішки, доступної в рамках Sign In With Apple, де ви можете використати ваш Apple ID для логування на сайтах та в додатках (як з обліковими записами Google чи Facebook). Apple ID підтримує фішку, завдяки якій ви можете залогуватися за допомогою додаткової, випадково згенерованої email-адреси, завдяки чому сервіси, яким ви не хочете довіряти свою інформацію, не отримають її.

По суті, Hide My Email виконує ту саму функцію, але дозволяє логуватися не лише там, де є опція Sign In With Apple, а взагалі будь-де. При цьому ваша основна скринька залишається невідомою для сервісу, у який ви входите. Цю можливість варто використовувати при створенні тимчасових нових облікових записів або у випадку, коли ви не хочете довіряти свою інформацію сервісу, який цього вимагає. При цьому повідомлення, які приходять на випадково згенеровану пошту, можна переспрямувати на будь-яку іншу скриньку, прив’язану до вашого Apple ID.

Цікаво: Кращі антивірусні програми для iPhone в 2022 році.

Для того, щоб увімкнути цю можливість через веб-версію iCloud, слід зайти у налаштування облікового запису, і вибрати пункт Manage під Hide My Email. Після цього треба натиснути на значок плюса для створення нової пошти, так само їх можна й видаляти. У випадку iPhone та iPad все так само, лише слід спершу зайти в загальні налаштування, тоді у iCloud та вибрати опцію Hide My Email. На Mac слід зайти у System Preferences, тоді у iCloud та Options поруч з Hide My Email.

Якщо ж вам хочеться створити постійну альтернативну скриньку, яку ви зможете вибрати самостійно, можна скористатися iCloud Mail Aliases. Слід зайти на веб-версію iCloud, вибрати Mail, тоді натиснути на значок налаштувань та вибрати пункт Accounts. Після цього ви зможете прив’язати до трьох альтернативних скриньок до облікового запису, причому зможете не лише отримувати, а й відправляти повідомлення, чого немає у випадку Hide My Email.

Цікаво: Найкращі бездротові навушники для iPhone та iPad 2022 року.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

В найближчі роки підтримка PlayStation 4 продовжиться

З виходом PlayStation 5 власники PlayStation 4 не будуть забуті. Sony заявили, що в найближчі роки підтримка PlayStation...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -