Реклама

Усе про допомогу для біженців та вимушено переміщених осіб, яку виплачує біржа Binance

Останні Новини

Binance – це криптовалютна онлайн-платформа, яка поєднує в собі біржу, блокчейн мережу, гаманець з криптовалютами, майнінг пул, навчальний та інформаційний центр по заробітках з криптовалютами тощо. Вона є найпотужнішою в світі блокчейн екосистемою.

Хто може отримати допомогу на Binance Card?

Криптовалютна біржа з перших днів війни в Україні виділила 10 мільйонів доларів для підтримки українських біженців. Це найбільше пожертвування приватної компанії з моменту повномасштабного вторгнення. Для допомоги біженцям України був створений спеціальний фонд Binance, кошти з якого виділяються лише на це.

Щоб отримати допомогу від Binance, українські біженці спочатку мають оформити криптовалютну картку від Binance.

Криптовалютна картка Binance для вимушено переміщених українців

Картка Binance (Binance Refugee Crypto Card) створена для того, щоб підтримувати біженців. Вона дає можливість швидко зарахувати та переслати отримані кошти, придбати товари за допомогою криптовалюти, яку Фонд Binance перерахує власнику картки. Картка функціональна та проста у використанні.

Право отримувати криптовалютні кошти від Фонду Binance на картку мають вимушено переміщені особи (ВПО) у країни ЄС через війну з росією. Це і нові користувачі блокчейн-біржі, і ті, що уже мають обліковий запис Binance. Щоб отримати картку новим користувачам, спочатку необхідно зареєструватися на сайті компанії. А колишні користувачі Binance для отримання картки використовуватимуть наявний обліковий запис, який був створений ще раніше в Україні. Єдине, що потрібно буде в ньому змінити, так це додати свій діючий номер телефону в ЄС, щоб з Вами могли зв’язатися при необхідності, або відправити важливу інформацію.

Створивши обліковий запис в Binance, відразу можна оформити заявку на картку. Віртуальну картку Ви отримаєте відразу, а пластикову Вам доставлять на протязі декількох тижнів – від двох до восьми, в залежності від того, в якій країні Ви тимчасово перебуваєте.

Яка сума допомоги для біженців передбачена по картці?

Щомісячна допомога для ВПО від Binance на криптовалютну картку складатиме 75 BUSD на одну людину, що рівноцінно 75 USD. Виплачуватиметься вона протягом 3 місяців. Фінанси на допомоги надходять від Binance Charity.

Право на отримання допомоги надається біженцям, які тимчасово перебувають у країнах ЄС. Вони мають відповідати певним вимогам та перевірятимуться неурядовими організаціями, партнерами Binance, залученими спеціально для цих цілей. Крім того, як ми казали раніше, вимушено переміщена особа має мати створений обліковий запис Binance та подати заявку на Binance Card.

Який перелік країн передбачений умовами допомоги Binance та, які неурядові організації-партнери залучено в цьому питанні?

Ось перелік країн ЄС, окреслених Binance для допомоги вимушено переміщеним особам з України. Це – Австрія, Бельгія, Болгарія, Гібралтар, Греція, Данія, Естонія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чеська Республіка, Швеція.

До переліку неурядових організацій (НУО), з якими співпрацює Binance Charity в питанні допомоги біженцям, входять Rotary Club Kyiv International, благодійна ініціатива «Паляниця» та iSans. Будуть залучатися також і інші НУО для партнерства з Binance Charity. Для можливої співпраці у майбутньому, будь-яка неурядова організація, яка уже займається допомогою українським ВПО, може об’єднати свої зусилля з Binance. Для цього потрібно написати Фонду на електронну адресу bcf@binance.charity.

Яким категоріям осіб буде надано допомогу від Binance Charity?

Перелік осіб, які підпадатимуть під програму допомоги Binance, будуть визначати неурядові організації-партнери. В першу чергу це стосується українських біженців та ВПО, які відносяться до соціально незахищених груп. А саме – малозабезпечені, незастраховані особи, расові та етнічні меншини, люди за станом здоров’я та за віком. Тобто усі особи, які відносяться до соціально незахищених та тих, які найбільше потребують фінансової підтримки.

Право на допомогу від Фонду мають лише ті біженці та ВПО, які покинули межі України після початку повномасштабного вторгнення росії. А українці, які виїхали з України до війни та з інших причин, права на отримання допомоги не матимуть.

Окрім українських біженців та ВПО, які знаходяться в країнах ЄС, до програми долучені жінки, які знаходяться в прихистках Київської та Львівської областей. Вони мають мати офіційний статус ВПО та бути старше 18 років.

Які обов’язки покладені на неурядові організації в питанні надання допомоги?

Головна мета НУО в якості партнерів Binance Charity полягає у тому, аби всі українські біженці та ВПО, які гостро потребують фінансової допомоги, не були залишені без уваги.

Неурядові організації займаються перевіркою біженців на відповідність вимог, означених Фондом. Вони напряму контактують з центами для вимушено переміщених осіб та створюють списки бенефіціарів, які мають право отримувати допомогу. Вони займаються усією підготовчою роботою, збирають дані облікових записів бенефіціарів у Binance, або допомагають створити новий профіль тим, у кого його ще немає. Також надають Binance Charity дані електронних гаманців.

До функцій НУО входить також реєстрація бенефіціарів в центрах для біженців в автономному режимі. Пізніше списки осіб, які потребують допомоги Фонду, будуть передані неурядовими організаціями до Binance Charity уже для безпосередньої виплати крипто допомоги.

Біженці, які самі хочуть звернутися по допомогу Binance Charity, можуть подати заявку в режимі онлайн, написавши листа на електронну адресу standwithukraine@isans.org.

Як довго чекати на відповідь про надання допомоги по заявці?

Якщо Ви подали заявку на виплату Binance Charity в електронному вигляді на адресу, вказану вище, то і відповідь отримаєте від неурядової організації-партнера iSans. Саме вона взяла на себе цю частину роботи.

Один раз на тиждень iSans надсилає листи з відповідями заявникам. Обробляються запити щоденно, і в залежності від їх кількості, термін очікування коливається. При малій кількості запитів, відповідь приходить на протязі 1-3 днів, при великій кількості заявок, термін очікування збільшується від одного до двох тижнів. В деяких випадках, iSans може вимагати надання додаткових документів, що також збільшить термін отримання відповіді.

Як здійснюється зарахування допомоги на картки від Binance Charity?

Після того як партнери з неурядових організацій передадуть усі необхідні дані по картках Binance Charity, Фонд здійснить зарахування необхідної суми допомоги. Далі, усі проведені транзакції будуть опубліковані на сайті Binance. Допомоги виплачуватимуться згідно даних поточного місяця.

Як отримати допомогу вимушено переміщеним особам в межах України?

Фонд Binance Charity надає допомогу в Україні лише деяким притулкам Київської та Львівської областей і лише тим вимушено переміщеним особам, які там уже перебувають. Якщо Ви відноситесь саме до тих осіб, які окреслені вимогами Фонду, Ви можете зареєструватися на сайті Binance та отримати допомогу на картку.

Також Вам нададуть допомогу у реєстрації, або безпосередньо Вас зареєструють неурядові організації-партнери. Для цього Вам необхідно надати український паспорт та довідку внутрішньо переміщеної особи. Українці, які проживають в зазначених притулках, отримуватимуть ту ж саму допомогу Binance Charity у розмірі 75 BUSD на протязі трьох місяців. Надходження коштів відбуватиметься так само на Binance Card. Пізніше Ви їх зможете вивести на банківську картку у співвідношенні 1:1, отримавши по факту 75 USD на одну людину протягом трьох місяців.

На даний момент криптоплатформа Binance виплатила допомогу більше, ніж 1,5 тисячам українців. В загальному заплановано допомогти 5 тисячам ВПО.

Інструкція по оформленню криптовалютної картки Binance

Першим кроком для нових користувачів біржі Binance буде реєстрація на сайті та створення там власного облікового запису, наступним - подання заявки на отримання картки. Маючи зареєстровану Binance Card, Ви зможете отримувати на неї допомогу від Binance Charity.

Процес створення облікового запису Binance наступний:

  • Спочатку потрібно вказати країну, в якій Ви зараз проживаєте, електронну скриньку, прописати пароль та Ваш закордонний номер телефону.
  • Вам прийде сповіщення на телефон, за допомогою якого Ви маєте підтвердити свою особу.
  • Пропишіть Ваше ім’я та прізвище латинськими буквами. Це важливо.
  • Далі вкажіть українську юридичну адресу місця проживання, прописану в паспорті.
  • На цьому реєстрація Вашого облікового запису Binance завершена.

Щоб зареєструвати Binance Card, необхідні наступні дії:

  • У своєму новоствореному профілі Binance відкрийте розділ «Фінанси» та оберіть Binance Visa.
  • Тут також потрібно пройти процес реєстрації. Створіть заявку на картку, вказавши власні ініціали та натисніть «Далі».
  • Вкажіть новий пароль – тепер уже до картки.
  • Відкрийте розділ «Додаткова інформація» та пропишіть у ньому Вашу реальну адресу, за якою Ви проживаєте за кордоном. УВАГА! У Вас має бути вказано дві адреси. Перша – українська, при верифікації самого профілю Binance, друга – місце проживання в країні ЄС при реєстрації картки.
  • Ще раз уважно перевірте правильність заповнення усіх даних, щоб потім не виникло питань при отриманні допомоги.
  • Прочитайте умови користування Binance Card та натисніть «Ордер».
  • На цьому процес створення картки завершено. Її віртуальний екземпляр Ви отримаєте миттєво, а пластиковий трохи згодом. Усю інформацію по ній можете відразу переглядати в онлайн режимі.

Де переглянути свій ID профілю Binance (BUID)?

Для користувачів сайту Binance, щоб побачити свій особистий ID профілю, необхідно зайти у розділ «Профіль» свого облікового запису. Далі – «Панель інструментів». Зверху сторінки, біля електронної адреси буде написаний Ваш користувацький ID.

Для користувачів додатку Binance необхідно увійти в «Профіль», який знаходиться зверху сторінки зліва. Далі Ваш ID користувача буде прописаний під адресою електронної пошти.

Де переглянути свою адресу депозиту BEP20 для отримання допомоги?

В Web-версії Binance відкрийте розділ «Гаманець». Далі «Огляд гаманця», пункт «Депозит». Оберіть «Депозит криптовалюти». Далі натисніть «Депозит BUSD», там оберіть BSC BNB Smart Chain (BEP20). Тут прописана адреса Вашого депозиту BEP20.

Яку ще допомогу українцям надає Фонд Binance самостійно, або у партнерстві з іншими міжнародними організаціями в межах території України та за її кордоном?

Фонд допомоги Binance Charity, окрім описаної вище програми трьохмісячних виплат, надає різноманітну гуманітарну та інші види допомоги українцям разом з залученими неурядовими організаціями-партнерами. Благодійна діяльність Фонду поширюється як на підтримку українців, які залишилися в середині держави, так і на вимушено переміщених осіб за її межами. Binance Charity співпрацює як з благодійними українськими організаціями, так і країн ЄС. Підтримує Фонд і гуманітарні ініціативи таких міжнародних організацій, як УВКБ ООН та ЮНІСЕФ. Нижче ми опишемо уже виділені суми пожертвувань Binance Charity в рамках різноманітних програм допомоги.

Співпраця з українськими неурядовими організаціями-партнерами:

  • Благодійна ініціатива «Паляниця», яка розташована у Львові, отримала від Binance Charity благодійної допомоги на суму 500 тисяч доларів США. Ці кошти були направлені на утримання притулку у м. Львів та придбання сухих продовольчих пайків і медичних наборів з подальшим їх розподілом в наступних областях України – Запорізькій, Київській, Луганській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Херсонській та Черкаській.
  • Організація Rotary Club Kyiv International, яка розміщена в Києві, отримала від Фонду 250 тисяч доларів США. Кошти направлені на закупівлю та доставку медикаментів, продуктів харчування, засобів гігієни, дитячих товарів та інших речей, у яких є гостра потреба у Дніпрі, Києві та Чернігові. Окрім того, за гроші Binance Charity було придбано ліжка і матраци для притулків.

Співпраця з організаціями-партнерами з країн ЄС:

  • Компанія Truhoma, яка знаходиться в Словенії, тісно співпрацює з Binance Charity. Від Фонду вона уже отримала 20 тисяч доларів США, на які були закуплені сухі продовольчі пайки та доставлені в Україну. Якщо у Вас є потребі в такій допомозі, подайте заявку компанії.
  • Організація iSans розташована в Польщі. Вона отримала від Фонду 418 тисяч доларів США. В співпраці з Binance Charity iSans надає допомогу українським біженцям за кордоном. Кошти витрачаються на житло для новоприбулих сімей вимушено переміщених осіб, наданні їм юридичної допомоги, оплаті послуг дитячих психологів, дитячих наставників та організації допомоги по догляду за дітьми біженців.
  • Чеська некомерційна неурядова організація PIN (People in Need), яка знаходиться в Празі, отримала від Фонду Binance Charity велике пожертвування у розмірі 1 мільйона доларів США. Кошти витрачаються на грошову допомогу новим біженцям з України та наданні психологічної та соціальної допомоги у власних центрах.

Підтримка гуманітарних місій ЮНІСЕФ та УВКБ ООН:

В рамках благодійних проектів УВКБ ООН та ЮНІСЕФ Фондом Binance було виділено 2,5 мільйони доларів США. Ці міжнародні інституції займаються наданням допомоги на основні людські потреби, такі як орендна плата та прихистки, продукти харчування, засоби гігієни, товари першої необхідності тощо. Виплати здійснюються у вигляді грошової допомоги.

Окремою програмою цих міжнародних організацій є створення так званих «блакитних точок». Це – місця зупинки, створені для тимчасового відпочинку вимушено переміщених осіб на основних транспортних шляхах. Тут переселенці, які перебувають в дорозі, зможуть відпочити, отримати харчі та підтримку волонтерів. Особлива увага в таких центрах приділяється дітям. Організація блакитних точок покладена на місцеві муніципалітети при підтримці УВКБ ООН та ЮНІСЕФ.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

В українців спостерігаються масові проблеми з Приват24

Послугами ПриватБанку, найбільшого банку України, користується велика кількість українців і як відомо, найпопулярнішим їхнім продуктом є Приват24, який рятує...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -