Home Новини сучасних технологій В месенджері WhatsApp поширюється шкідливе програмне забезпечення

В месенджері WhatsApp поширюється шкідливе програмне забезпечення

0

Сьогодні надійшла інформація, що в месенджері WhatsApp поширюється шкідливе програмне забезпечення, яке може нанести велику шкоду вашому смартфону.

Інформацією про нову небезпеку поділився Лукас Стефанко із ESET. Також він продемонстрував роботу шкідливого ПО. Якщо коротко, то інфікований смартфон отримує повідомлення у WhatsApp і у відповідь відправляє співрозмовнику посилання на шкідливе ПО. Тепер детальніше.

Лукас Стефанко продемонстрував як відбувається інфікування смартфона. З смартфона відправляється повідомлення WhatsApp на інфікований смартфон, у відповідь приходить повідомлення із посиланням на підроблений Google Play, де пропонується завантажити та встановити підроблений додаток Huawei. Після проходження процесу завантаження і встановлення цього додатку, смартфон стає інфікованим.

На даному етапі, це не найстрашніший вірус у WhatsApp, оскільки він орієнтований на показ рекламних оголошень. Проблема тут заключається в тому, що ці посилання поширюються із серверу зловмисника. Для прикладу, він може відправити посилання на завантаження підробленого банківського додатку, або ж додатку-вимагача і багато інших шкідливих програм.

Рекомендується перевірити свої налаштування смартфона, щоб виключити можливість завантаження додатків не з офіційного магазину Google.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version