Реклама

Останні записи

В Шотландії розпочнуть опалювати будинки за допомогою нової технології

Сьогодні надійшла інформація, що в Шотландії розпочнуть опалювати будинки за допомогою нової технології. Вони перші у світі розпочнуть випробування зеленого водню для заміни природного газу для приготування їжі та опалення в 300 будинках. З такою заявою виступив британський регулятор енергетики Ofgem . 

Шотландська газова компанія SGN обладнає будинки в місті Файф з безкоштовними системами водневого опалення та пічками / печами, які будуть використовуватися протягом чотирьох років. Мета полягає в тому, щоб побачити, чи безвуглецевий водень, отриманий з води та електроенергії за допомогою електролізу, може допомогти Великобританії досягти своїх вуглецевих цілей.

В Шотландії розпочнуть опалювати будинки за допомогою нової технології

Ofgem виділив 18 мільйонів фунтів стерлінгів (24 мільйони доларів) на фінансування проекту в рамках інноваційного конкурсу, що використовується для розвитку нових зелених технологій та інфраструктури. Він також виділяє 12,7 мільйона фунтів стерлінгів (17 мільйонів доларів) за офлайн-тести використання трубопроводів природного газу для безпечного транспортування водню на великі відстані.

Електроліз водню ефективний лише на 80 відсотків, тобто 20 відсотків електроенергії, використаної для його створення, витрачається даремно. Якби ця електроенергія замість цього використовувалась для живлення центрального опалення на основі теплових насосів, то в багатьох випадках це могло б бути вигідніше, ніж воднева піч.

Тим не менше, потенційне використання зеленого водню у Великобританії вважається важливим, оскільки 85 відсотків будинків опалюються газовою піччю або котлом, як це називають у Великобританії. У той же час Великобританія поставила за мету до 2050 року довести до нуля всі викиди парникових газів.

"Якщо ми справді хочемо досягти нульового декарбонізованого майбутнього, нам потрібно замінити метан на зелені альтернативи, такі як водень", - сказав Ентоні Грін з The National Grid . " Такі сектори, як тепло, важко декарбонізувати, і важливість газових мереж для поточного енергопостачання Великобританії означає, що такі проекти мають вирішальне значення, якщо ми хочемо доставляти енергію з низьким рівнем вуглецю надійно та безпечно для всіх споживачів".

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Latest Posts

spot_img

Популярні записи