Home Новини сучасних технологій В Xiaomi розповіли, чи варто заряджати смартфони всю ніч

В Xiaomi розповіли, чи варто заряджати смартфони всю ніч

0

Практично всі власники смартфонів виконують одне й те саме майже щодня – заряджають смартфон і в більшості випадків, цей процес розпочинається саме ввечері, коли на смартфоні встановлюється будильник. Говорити про те, що практично всі залишають смартфон заряджатися на всю ніч, навіть не варто, оскільки цей так очевидно і цілком логічно. Чому логічно?! По тій причині, що протягом дня смартфон заряджений і хвилюватися за низький рівень заряду нема сенсу, а зранку та ввечері, нема час щоб ставити смартфон на зарядку і тому залишається тільки один єдиний варіант – залишати на ніч. Ми часто розповідали про те, що так заряджати смартфон небезпечно, хоча жодна компанія і не підтверджувала цього. На щастя, компанія Xiaomi вирішила змінити це, хоч і не прямим текстом і нещодавно в Xiaomi розповіли, чи варто заряджати смартфони всю ніч.

Скажемо так, пряма заборона заряджати смартфони всю ніч відсутня, але в Xiaomi розповіли, як правильно та ефективно заряджати смартфон на прикладі зарядного пристрою потужністю 120 Вт. На одній із презентацій, в представників компанії запиталися про побічні ефекти для смартфона та акумулятора від такої швидкої зарядки. В Xiaomi прокоментували це і назвали дві умови безпечного заряджання смартфона такою потужною зарядкою. Виглядали ці рекомендації наступним чином:

  1. Заряджати можна тільки ті смартфони, які оснащені двокомпонентним акумулятором.
  2. Смартфон повинен зарядитися до 100% і після цього його необхідно зняти із зарядки.

Фактично, прямим тестом вони не заборонили заряджати смартфони вночі, але враховуючи другу рекомендацію, стає зрозумілим, що від таких заряджань варто утриматися.

Окрім цього, існують ще дві причини, чому смартфон необхідно заряджати або зранку або ж ввечері.

В першу чергу, через високий ризик зносу акумулятора. Коли смартфон всю ніч під'єднаний до зарядного кабеля, то при розряджанні на 1% автоматично розпочинається процес зарядки акумулятора. Таким чином, ваш смартфон постійно заряджається, що не модна назвати корисним для акумулятора.

Наступна причина - ризик пожежі. Так, при використанні потужних зарядних пристроїв, існує високий ризик загоряння блоку зарядки, який може перекинутися на інші предмети у вашій кімнаті і тим самим, утворити масштабну пожежу.

Як бачите, окрім високого ризику зносу акумулятора, присутній високий ризик пожежі, який може завдати непоправної шкоди не тільки вашому смартфону і вам, а ще й оточуючим.

Також нещодавно стало відомо, що компанія Xiaomi представила конкурента Apple iPhone 13 Pro.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version