Home Новини сучасних технологій Відомо, чи можна придбати найнадійніший смартфон в 2021 році

Відомо, чи можна придбати найнадійніший смартфон в 2021 році

0

Вже виходило неймовірно багато статей на тему захищених смартфонів, але запитань стосовно цього менше не стало і навіть навпаки, побільшало. Сьогодні ж поговоримо про те, чи можна придбати найнадійніший смартфон в 2021 році.

Для початку варто розібратися з тим, що ми розуміємо під поняттям "надійний" смартфон. Якщо ви маєте на увазі захищений смартфон, то ви помиляєтеся, оскільки під "надійним" мова йде про той пристрій, який відпрацює вам довго і без нарікань. Якщо говорити про смартфони, то зараз всі випущені смартфони (за останні декілька років) вважаються надійними і вони спокійно працюють протягом 3-4-5 років. Єдине, що у всіх смартфонах виводиться з ладу, так це акумулятор, але про нього й так всі знають і розуміють, що він розрахований не більше ніж на 4 роки активної роботи, або ж на 400-500 циклів зарядки. Стосовно інших комплектуючих, то вони працюють справно тривалий час і проблеми з ними практично не виникають (окрім випадків із неякісними комплектуючими).

Зараз же поговоримо про "захищеність" смартфонів, тобто захист від вологи та пилу і падінь. Зараз більшість флагманських смартфонів пропонують максимальний захист від вологи та пилу і навіть пропонують деяких захист від падінь. На жаль, довіряти цьому захисту не дуже доречно, оскільки всі смартфони, які отримують той чи інший ступінь захисту, перевіряють в лабораторних умовах і рідина, в якій перевіряють смартфони, далеко не така, як та, яка тече із ваших кранів або ж в якій ви купаєтесь в озері.

Те саме стосується й захисту від пошкоджень при падіннях. Кожен смартфон, з якого б матеріалу він не був виконаний і яким би захисним склом не покривали його дисплей, може розбитися навіть при мінімальному падінні. Фактично, якщо дисплей не розіб'ється з першого разу, то він все рівно буде сильно подряпаний і без різниці, чи це Gorilla, чи це керамічне скло від iPhone. Різниця може полягати тільки в тому, при якій прикладеній силі розіб'ється дисплей і пошкодиться корпус - і все.

До чого ми це ведемо? До того, що захист від вологи та пилу, та захист від падінь не вбереже ваш смартфон від пошкоджень на 100%, тому при виборі смартфона краще надавайте перевагу його характеристикам та функціоналу, а не захисту.

Також нещодавно було названо бюджетний смартфон з найгіршим дисплеєм в 2021 році.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version