Home Новини сучасних технологій Вчені вияснили, який тип захисних масок краще пропускає звуки

Вчені вияснили, який тип захисних масок краще пропускає звуки

0

Зараз настав такий період (останні пів року), зо більшість людей змушені ходити в масках більшу частину свого робочого дня. До недоліків цих захисних масок можна віднести те, що в них завжди жарко (зимою непогано) і в них важко говорити, так як співрозмовник погано розуміє що ми говоримо. Цю проблему( пропускання звуку) вирішили дослідити в Іллінойському університеті. Результат їхньої праці виявився позитивним. Вчені вияснили, який тип захисних масок краще пропускає звуки. Тепер детальніше.

Вчені з Університету Іллінойсу в Урбана-Шампейн провели масштабне дослідження, присвячене обробці аудіосигналів і оцінці акустичного впливу масок на мову. Були протестовані медичні маски, одноразові хірургічні, маски з прозорими пластиковими вікнами біля рота, а також тканинні домашнього виготовлення і багатошарові, куплені в магазині.

«Попереднє дослідження, проведене на цю тему, було зосереджено на медичних масках», - пояснюють учені. «Ніхто раніше не вивчав акустичні ефекти, викликані різними видами тканинних масок».

Дослідження проводилися за допомогою виготовленого на замовлення гучномовця. Як з'ясувалося, жодна з масок повністю не блокує голос, але краще за всіх пропускають звук звичайні хірургічні маски. Непогані показники демонструють бавовняні, проте їх захисні показники поступаються хірургічним. Розумним компромісом можуть бути багатошарові маски, що забезпечують високий рівень захисту при мінімальному зниженні чутності голосу того, хто їх носить.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version