Реклама

Відомо, чому легше купити новий ПК, ніж оновити старий

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Колись покупка комп’ютера була важливою подією. До того ж, не дешевою. Їх умудрялись модернізувати по декілька разів. Спочатку додавали звукові карти, пізніше модеми і оперативну пам’ять, а трохи згодом навчились змінювати процесор і жорсткий диск. Але тепер застарілі ПК безкоштовно віддають у добрі руки в оголошеннях.

Що зараз можна оновити в ПК?

Для роботи в інтернеті, з документами чи для перегляду фільмів підійде комп'ютер десятилітньої давності, якщо додати трохи оперативної пам'яті та SSD накопичувач.

Але існують певні причини, через які зробити з старого ПК новий не вдасться.

  • Новий процесор не підійде до застарілого програмного інтерфейсу.
  • Якщо збільшувати оперативну пам'ять з 2 до 4 Гб, або з 4 до 8 Гб, то деякий результат можна помітити. Але в роботі оперативного запам’ятовуючого пристрою цього не буде видно.
  • Материнська плата – це серце комп’ютера. Зараз їх поділяють на дешеві, середньогобюджетні та дорогі або ж ігрові. Від цього залежить багато можливостей ПК.

Якщо взятись замінити головну плату, доведеться замінювати процесор і в більшості випадків, ще й блок живлення. Оскільки потім необхідно встановити належне охолодження для сильних комплектуючих, доведеться міняти весь корпус. Таким чином, окрім жорсткого диска і оперативної пам’яті нічого не залишається. Хоча вони також можуть виявитись застарілими.

Цікаво: Відомо, для чого всередині комп’ютера потрібна батарейка.

Технічний процес щороку пропонує нам нові процесори, щоразу потужніші. Але для них виготовляють відповідні деталі (маркетинговий хід).

Під час модернізації необхідно звертати увагу на такі підказки.

1. З’ясуйте, який у вашому ПК процесор і чи можна основну плату укомплектувати потужнішим.

Це дізнатись можна через інтернет. Необхідно також вияснити які центральні процесори підходять за списком роз’єму мікропроцесора. Для цього потрібно вказати в пошуковому вікні модель материнської плати.

2. Оперативну пам'ять можна збільшити завжди, але іноді це безрезультативно, як писалось вище.

Цікаво: Названо 4 мінуси покупки “готового” комп’ютера.

Необхідно дізнатись кількість слотів ОЗУ. Якщо їх всього 2, то збільшення пам'яті неможливе. Доведеться купувати планки з великим обсягом пам’яті замість двох ОЗУ. Якщо ваш ПК має лише 2 Гб пам'яті, ви не плануєте його змінювати, додайте, щоб було мінімум 4. Відчуєте ефект відразу.

  • Суттєво пришвидшиться робота комп’ютера, якщо замінити жорсткий диск на твердотілий запам’ятовувальний пристрій SSD. З цим проблем не буде. Старий жорсткий диск залишається для файлів, а для програм та операційної системи використовується новий.
  • Також заміні для модернізації підлягає пристрій поєднання роботи дисплея і ЦП. Але на слабкому комп’ютері сильна відеокарта результату не дасть. Необхідно буде замінити вторинне джерело живлення на потужніше.

Слід пам’ятати, що покращити роботу комп’ютера можна також за допомогою зовнішніх пристроїв. Але це вже буде називатись периферійним укомплектуванням ПК.

Також нещодавно було названо 5 випадків, коли не рекомендується перезавантажувати або вимикати комп’ютер.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Новий геймерський смартфон Lenovo Legion

Компанія Lenovo нещодавно дразнила своїх фанатів тим, що готує щось масштабне для геймерів. Виявляється, мова йшла про смартфон. Сьогодні...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -