Реклама

Відомо, чому на клавіатурі калькулятора цифри розташовані знизу вгору, а на кнопкових телефонах навпаки

Останні Новини

Чи задавались ви колись питанням, чому на клавіатурі (калькуляторах) цифри розташовані знизу вгору, а на кнопкових телефонах зверху вниз? Якщо ви цього раніше не помічали, то зараз вас точно повинно це зацікавити. Давайте розбиратись.

Розпочнемо ми із кнопок на телефонах та звернемось до історії. Тональний набір номера, тобто отримання кожною кнопкою частоти сигналу, став можливий у 1960 роках. Таким чином кожен номер став унікальним і такий тип набору номерів почав витісняти дисковий набір.

Розташування клавіш на кнопкових телефонах зверху вниз пояснюється комфортним переходом від дискових телефонів, тобто щоб полегшити користувачам перехід з одного типу набору на інший. А так як на дискових телефонах номери розпочинались з 1 і закінчувались 0, розробниками було вирішено залишити все в такому ж порядку. Саме тому, на телефонах, ми сьогодні бачимо три ряди цифр, що починаються з 1 та окремо виділеного 0.

Інші прилади типу клавіатури чи калькуляторів також отримали своє розташування базуючись на їх попередниках, а саме касових апаратах та друкарських машинках. Оскільки на цих приладах, цифри розташовувались знизу вгору, фахівці вирішили не міняти нічого, а залишити все як є. Тим більше таке розташування є досить зручним для набору однією рукою великих чисел.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розкрита дата анонсу смартфонів Huawei Nova 8 і Nova 8 Pro

Сьогодні була розкрита дата анонсу смартфонів Huawei Nova 8 і Nova 8 Pro. Анонс відбудеться ще цього року. Інформацією...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -