Home Новини сучасних технологій Відомо, чому необхідно чистити кеш в браузерах на Android-смартфонах

Відомо, чому необхідно чистити кеш в браузерах на Android-смартфонах

0

Практично всі власники Android-смартфонів неодноразово чули, а той знають, про те, що необхідно регулярно чистити кеш в смартфоні, оскільки це пришвидшує його роботу. Якщо вам сам термін кеш маловідомий, то якщо коротко, то це такі файли, які зберігаються на вашому пристрої і сприяють швидшій роботі додатків та браузерів.
Фактично, додатки зберігають дані вашого останнього візиту і сприяють його швидкому завантаженню при майбутньому візиті. Якщо ж говорити про сайти, то тут за це відповідають файли Кукі (Cookie), які виконують практично все те саме, і також пришвидшують завантаження популярних сайтів.

Якщо з цим розібралися, то переходимо далі. Як ми писали вище, у вашому смартфоні зберігаються як кеш, так і Кукі, які несуть досить велику користь у вигляді швидкої роботи додатків та сайтів, але все не так просто, оскільки під час активного користування тим чи іншим додатком, або браузерами, кількість файлів кешу та кукі невпинно збільшується і з часом доходить до того, що вони роблять повністю протилежний ефект, а саме вповільнюють деякі додатки і роблять завантаження сайтів максимально повільним. В такій ситуації вас не врятує ні використання мобільного інтернету, ні використання Wi-Fi. Що ж в такому випадку необхідно робити? Якщо ви здогадалися, то ці файли необхідно очистити і тим самим розпочати процес накопичення кешу та кукі по-новому.

Цікаво: Названо тип Android – додатків, в яких обов’язково необхідно чистити кеш.

На рахунок очищення кешу в додатках ми вже писали раніше, тому рекомендуємо ознайомитися з цим матеріалом, а зараз поговоримо саме про очищення кешу та кукі в браузерах і для прикладу візьмемо браузер Google Chrome (Хром), яким користуються практично всі власники Android-смартфонів. Навіть, якщо ви користуєтесь браузерами Opera, Mozilla або Microsoft Edge, послідовність очищення кешу та кукі буде досить схожою.

Якщо коротко пояснювати, то вам необхідно перейти в браузер Chrome, далі натиснути на три крапки в куті (в правому) та вибрати Параметри. Далі шукаємо Конфіденційність та шукаємо Очистити Історію. В переліку доступних пунктів необхідно вибрати Файли cookie та Файли збережені в кеш та натиснути Видалити Дані. Далі необхідно підтвердити очищення даних і все, ваш браузер чистий від кешу та кукі. Також рекомендуємо, при виборі діапазону очищення файлів, вибирати "Весь час", оскільки так ви видалите всі файли з браузера.

Цікаво: Що таке Кеш і чи потрібен він на Android-смартфонах.

З очищенням в браузері ми розібралися, тому варто ще очистити кеш і в самому додатку Google Chrome. В даному випадку необхідно перейти в Налаштування вашого смартфона, перейти в Додатки, знайти в переліку Google Chrome, натиснути на нього та вибрати Пам'ять. Далі необхідно Очистити Кеш.

Ось і все, ваш браузер і додаток Google Chrome успішно очищені від файлів кешу та кукі, що тільки позитивно вплинуло на швидкість його роботи. Варто відмітити, що деякий час, після видалення кешу та кукі, завантаження сайтів буде відбуватися дещо повільно, але цей ефект зникне після другого-третього відвідування одного й того самого сайту.

Також нещодавно було названо декілька місць в смартфоні, які ніхто не перевіряє.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version