Home Новини сучасних технологій Відомо, чому необмежений мобільний трафік насправді не необмежений

Відомо, чому необмежений мобільний трафік насправді не необмежений

0

«Необмежений» — важливе слово в мобільному світі. Кожен хоче мати план даних без обмежень. Ось чому оператори люблять використовувати це слово, але «необмежений» рідко означає справді  необмежений . Для цього є кілька причин.

Був час, коли плани необмежених даних були дійсно необмеженими. Ви платили певну суму щомісяця і могли використовувати скільки завгодно даних. Однак, оскільки все більше людей у ​​всьому світі користувалися смартфонами, ці плани зникли.

Цікаво: Lifecell поділилися статистикою використання мобільного трафіку.

Обмежені швидкості

Найбільшою проблемою більшості тарифних планів «безлімітних» даних є обмеження швидкості. Звичайною практикою є необмежені плани, які дозволяють лише отримати доступ до високошвидкісних даних за певну кількість, наприклад 25 ГБ. Після використання такої кількості даних ваша швидкість зменшується.

Насправді єдине, що є дійсно «необмеженим», - це кількість даних, які ви можете використовувати. У ньому нічого не сказано про обмеження на швидкість передачі даних. Ви можете використовувати більше ніж ці 10 ГБ, але після цього з’єднання буде набагато повільніше.

Цікаво: Названо головні причини швидкої витрати інтернет — трафіку на смартфоні.

Обмеження якості відео

Іншою поширеною тактикою, яку використовують плани «необмежених» для обмеження використання даних, є обмеження якості потокового відео. Деякі «безлімітні» плани не дозволяють дивитися YouTube або Netflix у найвищій якості.

Це має сенс з точки зору оператора. Потокове відео з роздільною здатністю 1080p або 4K використовує набагато більше даних. Обмежуючи якість, вони можуть запропонувати «необмежені» дані і все одно обмежувати кількість даних, які ви використовуєте.

Деприоритезація

Що відбувається, коли багато людей намагаються отримати доступ до мережі одночасно? Ось тут-то і вступає в дію деприоритезація. Оператори сповільнюватимуть роботу, щоб зменшити перевантаження мережі, але це не завжди справедливо.

Це все ще спосіб обмежити обсяг даних, які ви використовуєте. Якщо ви перебуваєте на нижчому рівні «безлімітного» плану, ви можете втратити пріоритет на користь тих, хто платить більше.

Цікаво: Відомо, для чого розробляють все швидший і швидший інтернет.

Що таке насправді «необмежений»?

Очевидно, що ці «необмежені» плани мають багато обмежень. Обмеження швидкості, якості відео та пріоритету. Тож яка його частина справді безмежна? Як зазначалося, зазвичай це лише те, скільки даних ви використовуєте.

Можливо, ніщо не заважає вам спалювати 50 ГБ даних за місяць, але це нічого не говорить про те, як ви досягнете цих 50 ГБ. Він може працювати на повільній швидкості з відео 480p і постійно втрачати пріоритети для високооплачуваних клієнтів.

Чи є дійсно необмежені плани?

Чи означає все це, що немає дійсно необмежених планів? Ні, але їх важче знайти і недешево.

Мобільні оператори готові запропонувати дійсно необмежену кількість тарифних планів, але ви заплатите за це багато. «Безлімітні» плани дешевші і, як правило, для більшості людей звучать краще. Просто переконайтеся, що ви знаєте, за що ви платите.

Цікаво: Названо п’ять способів прискорення повільного інтернету на Android.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version