Home Новини сучасних технологій Відомо, чому українці бояться “розумних будинків”

Відомо, чому українці бояться “розумних будинків”

0

І так, тема розумних будинків вже досить давно актуальна і тільки декілька років тому вона почала поширюватися серед звичайних громадян. Якби там не було, але в Україні розумні будинки поширюються досить повільно. Сьогодні ж ми розповімо, чому українці бояться “розумних будинків”.

Розкіш

Напевно це найперша причина, через яку українці відмовляються від самої ідеї розумного будинку. З одної сторони це й не дивно, оскільки про такі будинки ми чули та бачили тільки в телевізорах (раніше). Зараз же, нам доступно багато розумних пристроїв, які можуть з легкістю перетворити наш дім в “розумний”. Багато провідних виробників смартфонів та комп’ютерної техніки пропонують розумні ґаджети за розумну ціну. Для прикладу, розумні розетки, датчики проти задимлення та затоплення, розумні світильники і тому подібне вже не вважається розкішшю. Їхні ціни стрімко знижуються і в найближчі декілька років кожен будинок зможе стати розумнішим.

Розумна система відмовить у невідповідний час

Це також один з найпопулярніших страхів більшості українців. Існує міф, що така електроніка легко виводиться з ладу і тим більше в непідходящий момент. Дійсно, ризик такого завжди присутній, але він не більший, ніж якби у вас просто перегоріла лампочка, або перестав працювати електрочайник і мікрохвильовка.
Зараз розумні пристрої мають низький рівень енергоспоживання і захищені від перепадів напруги. Зайвий раз хвилюватися за них нема потреби.

Після ремонту пізно думати про розумний будинок

Також популярний страх, оскільки в голові виникають асоціації з новим прокладанням кабелів, що зведе нанівець весь ремонт. Цей страх також не виправдовує себе, оскільки більшість сучасних ґаджетів працюють за допомогою бездротового підключення. По своєму функціоналу такі пристрої не поступаються тим, які працюють від дроту. Вони навіть кращі, оскільки їх можна розміщувати там, де справді зручно.

Розумний будинок - це складно

Складно буде напевно на початках, оскільки це буде щось нове і незрозуміле. Знову ж таки, коли ви купляєте новий телевізор, ви також не знаєте всіх його можливостей та функціоналу. Те саме стосується і розумних пристроїв з різницею тільки в тому, що всі налаштування та інформацію про коректну роботу, функціонал та інше, ви отримуєте безпосередньо з свого смартфона, на якому встановлені необхідні фірмові додатки.

Якщо ви використовуєте розумні штори, то через смартфон можна налаштувати час, коли вони мають закриватися та відкриватися. Якщо це стосується включателів, то можна налаштувати голосі команди, за допомогою яких можна вмикати та вимикати світло.

Система швидко застаріє

Цей страх пов’язаний із першим пунктом ( дороговизною). Найперше, варто пам’ятати, що розумні ґаджети можуть використовувати рівно до тих пір, поки вони виконують всі покладені на них задачі. Крім цього у випадку модернізації, це також не буде проблематично, оскільки можна буде синхронізувати новий пристрій із старим та перенести всі налаштування.

Знову ж таки, якщо ви знайшли для себе розумний ґаджет і він буде дійсно корисним для вас, не варто відмовлятися від нього. Технології стрімко розвиваються і те, що зараз вважається диковинкою, через 10 років буде вважатися тим пристроєм, який повинен бути в кожному будинку.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version