Home Новини сучасних технологій Відомо, чи можна покращити швидкість мобільного інтернету

Відомо, чи можна покращити швидкість мобільного інтернету

0

Якщо ви колись цікавилися швидкістю мобільного інтернету, а саме швидкість в мережі 4G, то могли знати, що максимальна швидкість в цій мережі досягає 300 Мб/cек, але, на жаль, такої швидкості на своїх смартфонах не бачив ніхто. Для прикладу, середня швидкість, яка доступна більшості власникам смартфонів, складає не більше 10 Мб/сек, що неймовірно мало, в порівнянні з максимально можливою.
Виникає цілком логічне запитання – чому реальна швидкість так сильно відрізняється від можливої?

Відповіддю на це запитання може стати наступне пояснення. Швидкість 4G розподіляється рівномірно між усіма користувачами мережі. Всі такі обмеження в швидкості зроблені тільки через те, що якщо кожен використовуватиме максимальну, то не витримає технічне устаткування і все одно поділить швидкість порівну між усіма.
Тобто, на показник стрімкості впливає кількість клієнтів та відстань від вишки.

Цікаво: Відомо, чому скрізь починають з’являтися ті товари, які ми шукали в інтернеті.

Для прикладу, якщо ви проживаєте в районі багатоповерхівок і ви, як і всі ваші сусіди, використовуєте одну стільникову вежу для доступу до інтернету, то швидкість 4G буде розділена між вами всіма більш-менш рівномірно. Якщо потужність такої вежі не з найкращих, то й максимально можлива швидкість буде на низькому рівні.

Фактично, який можна зробити висновок з цього матеріалу? Не завжди ми, або наші смартфони, можуть вплинути на швидкість інтернету і в більшості випадків, всі проблеми, які стосуються швидкості та якості мобільного інтернету, залежать від мобільних операторів.

Цікаво: Українці користуються найповільнішим інтернетом серед розвинених країн.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version