Home Новини сучасних технологій Відомо, чи можна за допомогою HDMI на телевізорі заряджати ноутбук

Відомо, чи можна за допомогою HDMI на телевізорі заряджати ноутбук

0
Відомо, чи можна за допомогою HDMI на телевізорі заряджати ноутбук

Сьогодні хочемо поговорити про дуже цікаву тему – чи можна заряджати ноутбук від телевізора. Звучить дивно, але там є такий собі вхід HDMI і ніби то з його допомогою можна відновити заряд акумулятора ПК. Така інформація почала з’являтись на іноземних сайтах ще раніше, а потім дійшла і до нас. Давайте розберемо чи дійсно можна зарядити ноутбук від телевізора, якщо під рукою немає спеціального зарядного пристрою або він вийшов із ладу.

Перш ніж робити висновки треба розібратись, що ж таке HDMI бо багато хто не розуміє призначення. HDMI замінив VGA, SCART, S-Video. Створений він для передачі мультимедійних файлів, захищає їх від копіювання та забезпечує високу якість і чіткість. Загалом до HDMI входу можна підключити ігрову консоль, монітор, приставку до телевізора та інші подібні речі. Окрім цього, в HDMI є шина +5 вольт. Для чого це потрібно? Для стандарту MHL HDMI, який підтримує підключення смартфона до телевізора, тобто micro USB.

Цікаво: Чому акумулятор на ноутбуці може здутись та що з цим робити?

Тепер давайте розберемось чи можливо зарядити через вхід HDMI ноутбук. Якщо взяти спеціальний прибор і виміряти напругу ось там де пише +5 вольт при увімкненому телевізорі, то той самий прибор взагалі нічого не покаже, бо напруга має йти від підключеного пристрою. Відповідь впринципі вже зрозуміла на рахунок заряджання, але давайте все таки уявимо, що напруга 5 вольт таки є. В такому разі заряд акумулятора все одно не можливий ось чому. По-перше, ноутбуки влаштовані так, що від HDMI до батареї просто не буде проходити електрика. Ну така вже будова техніки. По-друге, якщо навіть був би якийсь ноутбук, що отримував би струм через HDMI, то уявляєте скільки б часу він тоді заряджався при такій напрузі? Декілька днів, а то й тижнів і результат навряд чи був би.

Який висновок можна зробити? HDMI взагалі не розрахований для заряджання. Не важливо чи ноутбук це, чи смартфон. Не вірте фейкам, перевіряйте все самостійно і оцінюйте інформацію логічно.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version