Реклама

Відомо, чи потрібен Вам новий USB-кабель для швидкої зарядки

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Швидка зарядка мінімізує час простою на вашому телефоні або планшеті, але це може бути складно з такою кількістю різних моделей. Отже, якщо у вас новий телефон або зарядний пристрій, вам також потрібен новий кабель? Ну, це залежить від деяких факторів.

Цікаво: Відомо, чим USB Type-C кращий, ніж Type-A i Type-B.

Ваш кабель сумісний?

Існує майже стільки ж типів кабелів, скільки стандартів швидкої зарядки через USB. Хороша новина полягає в тому, що в більшості випадків вам не доведеться турбуватися про використання неправильного типу кабелю.

Оскільки? Тому що ці кабелі мають бути максимально стандартизованими. Це означає, що до тих пір, поки кабель правильно підключається до портів, які ви використовуєте, і не зламаний, він працюватиме.

Тим не менш, існує різниця між тим, чи працюватиме кабель, і наскільки добре він працюватиме. Щоб пояснити чому, давайте подивимося на різні стандарти USB та їх швидкість зарядки.

Цікаво: USB-флеш-накопичувач проти Зовнішнього жорсткого диску: що краще?

USB і швидкість передачі даних

Ви, напевно, чули про USB 2.0, USB-C та інші типи стандартів. Хоча все, що вам дійсно потрібно знати про ці кабелі, — це тип їхнього роз’єму, різні стандарти можуть мати різну швидкість.

Роз’єм USB Type-A , мабуть, перше, що спадає вам на думку, коли ви думаєте про USB через його повсюдність. Це високосумісний роз'єм із зворотною сумісністю, тому він може працювати зі стандартами USB від 1.0 до 3.2 .

USB Type A може бути трохи заплутаним через цю зворотну сумісність. Тим не менш, найпростіший спосіб визначити, чи маєте ви справу з більш сучасним роз’ємом, — це колір: синій означає USB 3.0 і він швидший.

Роз’єм USB Type-C однаково поширений, а його конструкція робить його набагато простішим у використанні, ніж його попередник. Оскільки він працює в будь-якій орієнтації, вам не доведеться турбуватися про те, як його підключити.

USB-C також забезпечує більшу швидкість загалом. Це означає швидшу передачу даних та швидкість зарядки завдяки новому стандарту, відомому як USB-PD, або USB Power Delivery.

Цікаво: Як працюють нові адаптери на два порти USB Typ-C від Apple?

Тип USB-PD

Роз'єми і кабелі USB-C майже асоціюються з швидкою зарядкою. Для цього є причина. Поряд із кращим роз’ємом, USB-C представив специфікацію USB-PD , що означало набагато більшу швидкість зарядки.

Це означало, що з появою нових USB-роз’ємів і кабелів все почало значно прискорюватися, коли справа прийшла до живлення. Проблема виникає в тому, скільки електроенергії подається.

Хоча стандарт USB-PD може забезпечити максимальну вихідну потужність 100 Вт, це не означає, що він повинен завжди. Наприклад, кабелі, які постачаються разом із пристроями, часто не забезпечують живлення швидше, ніж заряджається супровідний пристрій.

Це нормально, коли ви використовуєте пристрій, з яким поставлявся кабель, але якщо ви використовуєте кабель в іншому місці, це може обмежити швидкість заряджання інших пристроїв.

Чи всі кабелі однакові?

Як ми згадували раніше, існує кілька різних моделей швидкої зарядки . USB-PD і Qualcomm Quick Charge є двома найпоширенішими стандартами швидкої зарядки, але вони не єдині.

Щоб швидка зарядка працювала, як пристрій, який ви заряджаєте, так і сам зарядний пристрій повинні підтримувати один стандарт. Поки у вас є ці два елементи, швидка зарядка працюватиме незалежно від кабелю.

Будь-який USB-кабель іншого типу має відповідати основним інструкціям щодо впровадження стандарту. Тим не менш, у виробників кабелів є певні можливості щодо впровадження стандартів. Це означає, що не всі кабелі працюють однаково.

Хоча будь-який кабель, який відповідає належному стандарту, забезпечить якусь швидку зарядку, вони не всі однакові. Будь-який кабель буде працювати, але деякі кабелі забезпечать більш високу швидкість зарядки.

Одне з перших речей, які слід перевірити перед покупкою кабелю, — це тип зарядки вашого телефону або планшета. Потім перевірте, чи відповідає зарядний пристрій тим самим характеристикам. Якщо зарядний пристрій постачається разом із вашим пристроєм, можливо, він буде правильний, але він може бути недостатнім.

Якщо ваш кабель не відповідає швидкості живлення, необхідної вашому пристрою для найшвидшої зарядки, вам знадобиться новий кабель. Вибираючи один для покупки, просто переконайтеся, що він відповідає тому ж стандарту Power Delivery, і ваш пристрій зарядиться якомога швидше.

Цікаво: Як зарядити ноутбук за допомогою USB-C: відповіді на ваші запитання.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Создано браслет, который фиксирует эмоции работников на удаленной работе

Стаття доступна українською...Сегодня мы узнали, что было создано браслет, который фиксирует эмоции работников на удаленной работе. Ответственным за разработку...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -