Реклама

Відомо, чи шкодить Вашому телефону підзарядка протягом ночі

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Думки експертів з цього приводу різняться. Проте більшість з них, все-таки не радить заряджати смартфони протягом цілої ночі та залишати їх без нагляду.

Не варто цього робити, так як можливе коротке замикання. Особливо, коли Ви користуєтеся неякісними зарядками. Навіть, якщо повний заряд батареї переводить зарядний пристрій в режим очікування, все рівно мінімальна потужність існує. Аби не ризикувати, рекомендуємо заряджати телефон під наглядом вдень та користуватися оригінальними блоками живлення.

Цікаво: Названо безпечний спосіб завантаження додатків на смартфон.

Ще одна рекомендація, щоб Ваша батарея працювала якомога довше та чому її не рекомендують залишати підключеною до повного заряду. На думку спеціалістів, щоб акумулятор служив Вам якомога довше, необхідно підтримувати рівень його зарядки в діапазоні 30-80 відсотків. Тобто, не розряджати телефон до нуля та не заряджати до 100 відсотків. Нічна зарядка телефону не дає Вам можливості контролювати рівень, тому і не радять залишати телефон на ніч.

Ця порада не стосується нових смартфонів. Тому, що в багатьох з них, в налаштуваннях батареї, можна виставляти рівень максимального її заряду. Телефон перестає заряджатися, досягнувши межі, вказаної Вами. Поставте максимум на 80 відсотків та користуйтеся батареєю довго. Якщо ж у Вашому пристрої немає такої опції в установках, то знайдіть та скачайте відповідний додаток з Google Play.

А тепер розвіємо міфи. Деякі користувачі мають побоювання, що батареї від довгої зарядки перегріваються. Вони вважають, що після повного заряду, батарея продовжує отримувати ресурси від адаптеру.

Цікаво: Відомо, чому деякі смартфони називають флагманськими і чим вони відрізняються від звичайних.

Насправді це не так. У сучасних пристроях зарядка припиняється автоматично при повному заряді батареї. Акумулятор вимикається від блока живлення і тримає повний заряд, а телефон переходить на використання ресурсів напряму від адаптера.

Якщо ж у Вас ввімкнені якісь додатки, які тягнуть заряд батареї, то вона потроху розряджатиметься, витрачаючи ресурси на додаток і автоматично вмикатиме підзарядку від адаптера. Всі ці процеси стали можливі завдяки мікросхемам контролера заряду, які регулюють подачу струму у батареях сучасних телефонів.

Крім цього, у нових пристроях встановлені нікель-кадмієві батареї нового зразка, які не перегріваються. Старі телефони використовували літій-полімерні акумулятори. Саме вони і перегрівалися від довгої зарядки. Тому Ваші переживання з цього приводу марні.

Такод нещодавно стало відомо, як правильно продезінфікувати смартфон, щоб не нашкодити йому.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Декілька ознак, що ваш телефон зламали

У людей на смартфонах зберігається дуже велика кількість важливої інформації. Саме через це шахраї постійно намагаються створити спосіб викрасти...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -