Home Новини сучасних технологій Відомо, чи варто користуватися магазином додатків Play Market чи краще шукати альтернативу

Відомо, чи варто користуватися магазином додатків Play Market чи краще шукати альтернативу

0

Мабуть всі знають про відомий магазин з програмами, іграми, фільмами, музикою. Так, це Play Маркет. У наш час він встановлюється майже на всі Android-смартфони. І буває таке, що хтось задається питанням: “Якщо я заміню Play Маркет іншим магазином, чи буде це варто того?”. В цій статті ви якраз і дізнаєтесь про всі мінуси та плюси такої махінації.

1. Відсутність приватності.

В Google Play просто немає захисту приватних даних. Чому? Тому, що при встановленні будь-якого додатку, він зберігається в історії завантажень. Навіть якщо ви змінили телефон, але увійшли під тим самим обліковим записом, то вони все ще будуть в ній. Простими словами, Google стежить за вами. Також однією клавішою історію не очистиш, доведеться позначати кожну програму і вже потім видаляти. Але навіщо це зроблено? Все для того, щоб ваш новий телефон при вході в обліковий запис міг автоматично завантажити всі додатки, які у вас були на старому.

Я не хочу користуватися цією функцією, як її вимкнути? Збереження історії встановлених програм неможливо вимкнути, тобто Google завжди буде її зберігати, навіть якщо ви цього не хочете.

Цікаво: Особливості Google Play Market, які пришвидшать пошук цікавих додатків.

2. Контроль Google, який почав сильно обмежувати.

Давайте почнемо з того, що Google Play дуже корисний. Він спрощує процес встановлення програм, ігор та іншого. Погодьтеся, що зручніше написати назву додатка і натиснути тільки одну кнопку для її завантаження, ніж сидіти в браузері і шукати найновішу версію тієї чи іншої програми.

А тепер закінчимо тим, що в Google Play дуже строгі обмеження. В будь-який час він може видалити якийсь додаток чи гру, а може і зовсім не допустити його до публікації. Уявіть, якщо у вас зникне якась важлива програма, правда неприємно? В Play Маркет є ще один мінус. Який? Він отримує процент від продажу, тому що на ньому публікуються чужі додатки. Звісно, ці два мінуси вже підштовхують вас до того, щоб ви встановили інший магазин без цих “фішок”, але не поспішайте.

3. В Play Маркет відсутні деякі додатки

Так, в Google Play є не всі програми, хоч він і самий популярний магазин. Чому? Це все через контроль Google, про який ми вже говорили. Він просто не допускає велику кількість програм або ігор в Play Маркет. Також деяких додатків може не бути через те, що вони працюють тільки на певних телефонах, тому магазин немає сенсу їх додавати. Ще може бути таке, що ви не можете встановити якусь програму, бо вона недоступна для вашої країни. Через це доводиться шукати її аналог, чи лазити по інтернету в пошуках саме того додатка.

Ось такі є мінуси у використанні магазину Play Маркет. Рекомендую ще раз прочитати і добре подумати над тим, чи потрібно вам переходити на інший.

Також нещодавно стало відомо, чому не можна видаляти сервіси Google Play із Android-смартфонів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version