Реклама

Відомо, Як 5G впливає на роботу літаків та чому авіація США проти нового стандарту

Останні Новини

Після виходу нової мережі 5G з’явилися ті, кому вона подобається і ті, хто категорично проти. До числа других і входить авіація США, а саме FAA. Чому у них така категорична позиція далі і поговоримо.

Мережа 5G стає все поширенішою в країнах, а от в США вона працює ще з далекого 2016 року. Тобто, 5 років американці успішно користуються нею, але проблема в тому, що в порівнянні з іншими країнами, в Америці швидкість завантаження значно нижча, ніж в інших. Наприклад, є країни в яких вона 300, а то і 500 Мбіт/с, а в США всього лише 93 Мбіт/с. Різниця дуже суттєва, а проблема у конфлікті з місцевою авіацією.

Цікаво: Відомо, чому в Україні ще не працює 5G

Для того, щоб інтернет працював швидко, потрібний правильний частотний діапазон. Цього вже багато років добиваються оператори. На щастя, вони вже досягли цього і 5G працює в діапазоні 3-4 ГГц. Для порівняння, якщо діапазон нижчий, то 5G має приблизно таку ж швидкість, як і його попередник 4G.

Не зважаючи на те, що оператори добились правильних частот, вони все одно мають багато обмежень, адже конфлікт з авіацією так і не зник. Працівники авіації вважають, що 5G може зашкодити їх літаючій техніці, а саме висотомірам, бо вони працюють на частоті 4,2-4,4 ГГц. Насправді, претензії та сумніви американської FAA не дуже зрозумілі, адже в інших країнах не було помічено жодних проблем в роботі з появою 5G.

Оператори в свою чергу теж не мовчать і розповіли про величезні витрати і шкоду для економіки із-за того, що затримують роботу 5G на вищих частотах. Адже на це було витрачено десятки мільйонів. На жаль, в повному обсязі цей конфлікт ще до цього часу і не вирішений, а триває вже декілька місяців.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, чому українські мобільні оператори дають можливість використовувати пару карт на один номер

Нещодавно, від офіційних операторів, СІМ-картами яких користуються громадяни всієї України, ми дізналися, що вже дуже скоро вони презентують послугу,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -