Реклама

Відомо, чому в Україні ще не працює 5G

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Вже напевно всі знайомі з такою технологією, як 5G, яка дозволяє передавати великі об’єми даних за рекордно короткий проміжок часу. Дійсно, технологія справді виглядає неймовірною як на папері, так і вживу, але на жаль, в Україні дана технологія не швидко з’явиться і тим більше, не швидко почне широко використовуватися. Причин для цього цілком достатньо, тому зараз розповімо, чому в Україні ще не працює 5G і чому в найближчі роки вона не буде доступною для нас.

Першою причиною цього, стане дороговизна обладнання для 5G. Проблемою в даному випадку є те, що для впровадження 5G прийдеться повністю змінювати все старе обладнання на нове, а це неймовірно дорого, навіть для таких компаній, як Київстар, Лайфселл та Водафон. Також варто врахувати ще той факт, скільки компаніям прийдеться очікувати на повне повернення вкладених коштів в обладнання, а враховуючи вартість тарифних планів (в середньому 5 доларів), то очікувати операторам прийдеться неймовірно довго.

Цікаво: Що таке 5G і чи потрібно купувати новий 5G смартфон.

Наступна причина - пандемія. Це цілком логічна причина, оскільки за останні півтора роки, практично все завмерло в очікуванні моменту, коли пандемія відступить і всі повернуться до нормального життя. Враховуючи такий стиль життя, логічно, що жодна компанія не збирається вкладати шалені кошти в обладнання, яке невідомо, чи зможе себе окупити.

Третя причина - складність у впровадженні 5G.

На жаль, дана причина актуальна не тільки для 5G, а й для мереж попереднього покоління. Складністю є те, що стільникові оператори більше акцентують свою увагу на великих містах, ніж на маленьких селах та гірській місцевості. В результаті цього, перебуваючи у великому місті, для прикладу Київ, Львів, Харків, ми отримуємо відносно якісний 4G, а виїжджаючи за межі міста (десь так на 20-30 км) на телефоні можна побачити позначу 3G, H+ і навіть EDGE. Відповідно, поки в Україні настільки велика різниця в технологіях, очікувати на активне та швидке поширення 5G не варто.

Як бачите, всі перераховані вище причини актуальні для України зараз і, швидше за все, будуть актуальними і в найближчі декілька років. Хоча, в Києві та інших містах з великою кількістю населення, це може трапитися дещо раніше.

Також нещодавно було названо 5 основних проблем щодо конфіденційності з 5G.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Шість функцій, які варто спробувати в новій iOS 16

Нова iOS 16 планується запуститись вже сьогодні, 12 вересня. Вона доступна для усіх пристроїв від iPhone 8. Звісно, в...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -