Home Новини сучасних технологій Відомо, як перевірити чи ваші реквізити банківської картки не потрапили в руки...

Відомо, як перевірити чи ваші реквізити банківської картки не потрапили в руки шахраям

0

Зараз існує багато різних шахрайських схем для виманювання особистих даних у людей, особливо це стосується банківських карток. Також не рідкість останнім часом витоки інформації про клієнтів із різних сайтів та баз даних. Люди хвилюються, щоб їх реквізити не використовувались в чужих цілях, саме тому багатьох цікавить як визначити, що ніхто із зловмисників не користується вашими рахунками. Відразу попередимо, шахраї і тут знайшли як надурити клієнтів банку. Вони розсилають смс з пропозицією перевірки реквізитів. Пропонують перейти на сайт, який в результаті не покаже загрози для картки, але дані будуть вкрадені зловмисниками. Тому ніколи не ведіться на подібні повідомлення. А в цій статті ми розповімо чи можна самому перевірити таку інформацію.

Дуже хотілося б зайти на сайт, або скачати програму, яка точно скаже чи були ваші дані вкрадені\втрачені. На жаль, таких способів реально не існує. Якщо ви якийсь знайшли, то швидше за все це робота шахраїв.

Цікаво: Чи можуть шахраї використати NFC для списання чужих коштів?

У випадку, якщо з якогось серверу відбудеться витік особистих даних, то ви точно побачите новину з цим. Ще краще час від часу слідкувати за такими новинами, щоб не пропустити. Ще один варіант дізнатись про спробу шахраїв вкрасти інформацію - стежити за втратою пароля. Зазвичай, при реєстрації на сайті людина залишає пошту або номер телефону. Якщо хтось сторонній буде намагатись зламати ваш профіль, підібрати пароль, то вас про це повідомлять одним із можливих способів. Але ви точно не будете знати чи вдалось отримати доступ до профіля чи ні.

Якщо сам власник картки нічого не може зробити, щоб дізнатись про крадіжку реквізитів, значить якісь дії має виконувати сам банк. Зараз велику популярність мають картки із чіпом, вони більш безпечні. А також кращою стала система безпеки та захисту. Тому, шанси, що ваші дані будуть вкрадені звісно ж нижчі. Але якщо таке вже трапилось, то банк може діяти по різному.

Ось наприклад, шахраї часто в сам банкомат ставлять скімер. Він знаходиться в отворі для карт і як тільки клієнт вставляє свою картку, то пристрій зчитує номер картки, термін дії та код на зворотній стороні. Цієї інформації цілком достатньо, щоб зробити оплату в інтернеті. Тим більше не усі сайти запитують додатковий код підтвердження. У випадку, якщо банк помітив у своєму банкоматі таку шахрайську штучку як скімер, то є декілька варіантів. Перший дуже кардинальний і на теперішній час малоймовірний - заблокувати всі картки клієнтів, які були вставлені в банкомат під час роботи скімера. Замість них банк запропонує випустити нові. Не найкращий варіант в плані зручності, зате точно безпечний. Ще один з варіантів, це банк просто заблокує можливість оплати в інтернеті, забере ліміт і т.д. Таким чином дані в шахрая будуть, але використати їх буде неможливо. Жодна з оплат в інтернеті не буде успішною.

Варто знати: Відомо, як шахраї роблять покупки в інтернеті чужою банківською карткою

Як бачите, немає конкретних дій чи програм, щоб визначити чи не потрапили ваші реквізити до когось стороннього. Щоб не стати жертвою шахраїв потрібно слідкувати за новинами, уважно дивитись на банкомати, якими користуєтесь, а також перевіряти чи немає по картці транзакцій, які ви не робили. Ці всі поради хоча б частково зможуть вберегти кожного від втрати грошей.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version