Реклама

Відомо, як перевірити на присутність вірусів пристрій, до якого підключається смартфона

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

В наш час дуже популярно використовувати комп’ютер, а от чи знаєте ви куди підключаєтесь, і чи можна дізнатися про вірус у системі комп’ютера.

ОС комп'ютера зв'язана тисячами невидимих для нас процесів. На комп'ютер постійно надходять нові дані, проходить синхронізація часу, потрапляють нові оновлення. Це все є нормальною функцією, і постійно простежувати це впринципі не обов'язково.

Але не все так просто, адже багато вірусів користуються цими з'єднаннями, тому іноді на ваш комп'ютер може поступати реклама, та інше, і це не віщує нічого хорошого. Навіть антивірус не завжди може посприяти цьому, і тому ви можете помічати такі шкідливі процеси на своєму комп'ютері.

Цікаво: Названо способи, якими віруси потрапляють на смартфони.

Давайте з вами обговоримо як розпізнати шкідливі програми, та куди з'єднується ваш ПК.

Для початку потрібно встановити спеціальну програму, завдяки якій буде відображено всі з'єднання, які створює ваш ПК, і вуаля, можна насолоджуватися. До того ж, з'являться не тільки з'єднання, але і вся інформація про них, і це є дійсно добре.

Для того, щоб зробити все досконало, потрібно перезавантажити комп'ютер. Тоді нам буде набагато простіше розібратися в цій системі.
Давайте розглянемо програму TCPView, адже завдяки їй ми зможемо відстежити всі з'єднання свого ПК, потім натискаємо на "Remote address", це допоможе нам із сортуванням списку з'єднань комп'ютера.

З цього списку нас буде цікавити лише номера з IP адресою. Щоб стало простіше зорієнтуватися, потрібно натиснути"Resolve Address", це дасть нам змогу розібратися з певною інформацією.

Саме потрібне для нас ім'я процесу, ID якого має збігатися з ID в диспетчері завдань на комп'ютері. Якщо ви знайдете невідомий процес, який використовується без вашого відома, варто замислитися про те, що відбувається певний процес без вашої на те згоди. В такій ситуації варто дізнатися якомога більше про даний процес, та тоді тільки вирішувати що з ним робити.

Цікаво: Відомо, як перевірити отриманий файл на загрозу Вашому комп’ютеру.

Отже, TCPView — це дійсно дуже корисна програма, особливо для новачків. Вона проста у використанні, та легко може знайти всі шкідливі процеси, чи не потрібні з'єднання.

Також нещодавно було названо ознаки того, що ваш смартфон “прослуховується”.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Тім Кук виступив з жорсткою заявою стосовно методів збору даних компанією Facebook

Сьогодні генеральний директор Apple Тім Кук виступив з жорсткою заявою стосовно методів збору даних компанією Facebook. Відповідна заява пролунала...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -