Home Новини сучасних технологій Відомо, як правильно перевірити телефон на наявність вірусів

Відомо, як правильно перевірити телефон на наявність вірусів

0

В кожному смартфоні є вбудована антивірусна програма, але додатково ви можете скачати ще одну. Вони існують і безкоштовні, і платні. Яку встановити, це ваш вибір, але проблема в тому що жоден з цих варіантів не може дати 100% гарантії, що ваш телефон в повній безпеці. Саме в цій статті ми розповімо, як правильно перевірити телефон на наявність вірусів, і як пересвідчитись, що йому нічого не загрожує.

Перш за все, потрібно знати, чи ефективно захищає вбудований антивірус (Google Play Protect) ваш телефон від небажаних додатків. Для цього існує хороший спосіб перевірки. Ви скачуєте інструмент F-Secure AV Test. Він абсолютно безпечний, але телефон його сприймає як вірус. Саме тому, після скачування цієї програми, ваш антивірус повинен або автоматично, або вручну визначити, що на телефоні є загроза. Якщо ж програма захисту не реагує взагалі, то потрібно її змінити на надійнішу.

Далі, встановіть програму SAFE Me. Вона призначена для визначення безпеки в налаштуваннях телефону. Тобто, вона покаже, які налаштування включені правильно, а які ні.

Рекомендуємо: Названо 4 найкращих безкоштовних антивіруси для Android – смартфонів в 2021 році.

Після скачування, потрібно пройти авторизацію. Для цього потрібна електронна пошта. До речі, додаток зможе перевірити, чи не використовується пошта на шахрайських сайтах. Після реєстрації ви починаєте сканування. Коли результат готовий, ви зможете побачити, які налаштування в порядку (будуть зелені галочки), а які треба змінити (червоні хрестики) для покращення безпеки. Напряму через додаток і можна буде перейти в налаштування для корегування.

Ця програма не лише безкоштовна, але ще й має сотню курсів про те, як вберегтись від тої чи іншої шахрайської схеми, що робити коли загубив картку і т.д. Ці курси варто пройти, щоб бути ще більш обізнаним в темі безпеки.

Наступний крок, переконайтеся, що у додатків на телефоні немає зайвих дозволів. Власники Android-смартфонів знають, що при встановленні нового додатку, завжди вискакує віконечко про той чи інший дозвіл. Багато хто просто не читаючи дозволяє все. Так робити не можна. Але навіть якщо ви все уважно переглядаєте, зайвий раз перевірити не завадить. Для цього є безкоштовний додаток. Він створює таблицю по додатках і дозволах. Ви можете перейти на кожен із додатків і побачити, що ж йому можна переглядати. Якщо вас щось не влаштовує, то змінюєте або видаляєте додаток.

Рекомендуємо: Названо способи, якими віруси потрапляють на смартфони.

Далі, переконайтесь, що ваші особисті дані, паролі у безпеці. Для цього є дуже хороша програма Jumbo. Вона може бути безкоштовна, або платна і вже з більшою кількістю функцій. Для початку роботи треба зареєструватися через пошту, а вона додатково ще й перевірить, чи пошту ніхто не зламав і чи не використовуються звідти дані. Далі цей додаток зможе просканувати найпопулярніші додатки, соцмережі на витік особистої інформації. Після цього ви побачите результат і ряд рекомендацій щодо збереження конфіденційності. Якщо ж буде виявлена якась проблема, то програма спробує її швидко вирішити.

Останнє, це перевірка програм, які працюють в фоновому режимі. Такі додатки не лише використовують пам'ять та заряд батареї, а ще й можуть загрожувати телефону. В налаштуваннях телефону можна побачити, що ж саме працює фоном. Якщо побачите щось підозріле, відразу видаляйте. А те, що просто не потрібне, можете вимкнути або теж видалити з телефону.

Звісно, захист, який встановлений на вашому телефоні зазвичай надійний. Але ніколи не буде зайвою додаткова перевірка. Це допоможе виявити проблему раніше, ніж вона зможе зашкодити.

Також нещодавно було названо 5 корисних Android-додатків, про які мало хто знає.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version