Home Новини сучасних технологій Відомо, як розпізнати шкідливе програмне забезпечення на смартфоні

Відомо, як розпізнати шкідливе програмне забезпечення на смартфоні

0

В наш час кожен із нас може стикнутись із шкідливим програмним забезпеченням на власному смартфоні. В основному, більшість користувачів «живуть» із такими шпигунами досить довго і не догадуються про це. Але якщо ви помітили щось неладне в роботі вашого пристрою, то в першу чергу варто перевірити смартфон на наявність вірусів та шкідливих програм.

Для уникнення таких неприємних ситуацій, тут дуже важливо дотримуватись правил цифрової гігієни, а саме не встановлювати невідомі додатки, не надавати дозвіл додаткам до ваших файлів, камери, мікрофона, тощо. Сьогодні програми-шпигуни настільки розвинені, що можуть з легкістю робити знімки власника телефону, записувати відео та звуки, тощо. А також отримувати персональні та платіжні дані.

Отже, як виявити так званих «шпигунів» на вашому смартфоні. Ось кілька порад:

  • перевірте встановлені додатки, ймовірно, ви знайдете той, який точно не встановлювали самостійно;
  • перевірте дозвіл на завантаження додатків. Якщо надано дозвіл на завантаження додатків з невідомих джерел, ймовірно, за вами шпигують;
  • зверніть увагу чи не перезавантажується ваш телефон самостійно та чи не стала розряджатись батарея занадто швидко. Це може вказувати на «тіньову» активність додатків;
  • перевірте обсяг використовуваного трафіку. Тут ситуація така ж, якщо він різко зріс, а ваші дії в мережі залишаються на одному рівні, це може вказувати на шкідливе ПЗ.

Якщо ви виявили в себе шкідливі програми, то спробуйте їх видалити за допомогою антивірусних програм. Також рекомендується повністю скинути налаштування до заводських та почати роботу з смартфоном з нуля. Звісно, завжди можна звернутись до фахівців в даній сфері.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version