Реклама

Відомо, як смартфони рахують пройдені кроки

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Практично усі сучасні смартфони мають різні функції підрахунку пройдених кроків за день. Це дуже зручно, особливо для тих, хто слідкує за своєю активністю. Для того, щоб відстань була підрахована правильно, потрібно оцінити декілька важливих параметрів. Сьогодні ми й розповімо, що в смартфоні відповідає за кроки та як взагалі здійснюється підрахунок.

Цікаво: Названо 6 хитрощів, які дійсно зроблять ваш телефон Android швидшим.

Почнемо з того, що за роботу крокоміра відповідає не лише сам вбудований датчик, але й програмне забезпечення для обробки даних та параметри власника смартфона. Далі пояснимо, що все це означає.

Розпочнемо з датчиків. Їх є два і вони основні в даній функції:

  • Акселерометр.
  • Гіроскоп.

Перший визначає прискорення смартфона відносно земної поверхні. Як тільки телефон починає активно рухатись, то датчик реагує і вже підраховує кроки. Якщо у пристрої він присутній, то вже функція підрахунку активності буде працювати, але от проблема в тому, що похибка буде аж до 30%. Це означає, що якщо власник буде просто трясти телефон в руці або ж рухати його на місці, то пристрій буде сприймати це за активність та буде додавати кілька десятків кроків в денну норму.

В результаті людина не зможе визначити чи справді бажана кількість чи дистанція була досягнута. Саме через це в сучасні смартфони почали додавати гіроскоп. Він визначає кут нахилу смартфона до земної поверхні. З його допомогою похибка зменшиться до 3-10%. Це значно кращий результат. 

Цікаво: Названо дозволи, які ні в якому разі не можна надавати додаткам на пристроях Android.

Тепер перейдемо до ПО, адже саме від нього залежить якість обробки даних. Дехто вважає дивним, що два телефони після пройденої однакової відстані можуть показувати різну кількість кроків. Насправді це не дивно, адже у різних моделях різне програмне забезпечення. Якщо виробник не економив та забезпечив модель якісним ПО, то й кроки будуть вимірюватись набагато точніше. Те ж саме можна сказати й про датчики. Їх якісь також дуже впливає на підрахунок.

Ну і останнє – параметри власника. Багато хто не вказує свою стать, ріст, вагу, адже вважає, що це не має значення. Це велика помилка. Від цих даних залежить довжина кроку і програма це також розуміє. Додатково допомагає ще й GPS. А сам смартфон краще тримати в кишені штанів. Якщо дотриматись цих правил, то кількість кроків буде виміряти набагато легше з вищою точністю.

Якщо ви не знаєте взагалі чи є у вашому пристрої датчики для вимірювання кроків, то цю інформацію можна знайти в самому смартфоні або ж пошукати в інтернеті на офіційному сайті виробника. Ще простіший спосіб – перевірити чи є функція повороту екрана. Якщо так, то акселерометр на телефоні точно присутній.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Samsung розсекретила свій план з випуску стабільної оболонки One UI 3.0

Компанія Samsung розсекретила свій план з випуску стабільної оболонки One UI 3.0 на основі свіжої операційної системи Android 11....
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -