Home Новини сучасних технологій Відомо, як створювати резервну копію Viber із збереженням її на Вашому комп’ютері

Відомо, як створювати резервну копію Viber із збереженням її на Вашому комп’ютері

0

Популярність додатку Viber в нашій країні невипадкова. Він став у нагоді мільйонам українців для спілкування з рідними за кордоном. Крім того, це – перший месенджер, який завоював довіру на нашому ринку. Вже пізніше з’явилися WhatsApp, Telegram та інші.

Цікаво: Як дізнатися, чи дані з мого Viber не читає хтось інший та до якої інформації надає месенджер доступ своїм користувачам?

Велику кількість інформації ми зберігаємо у Viber. Адже, це і фотографії та відео, якими ми обмінюємось, текстові повідомлення та голосові, які мають для нас цінність, документи, інтернет-посилання тощо.

Якщо Ви використовуєте Viber в ділових цілях, то його роль та збережена у ньому інформація необхідна Вам кожен день. Втрата її була б дуже небажана, час на відновлення тривалий. Аби цього не сталося, необхідно створювати резервні копії Viber, свого роду архів усіх даних, збережених в чатах.

Раніше ми детально описували методи створення резервних копій та збереження їх на Google-диску чи в iCloud. Недоліками цього способу є те, що у «хмарі» може не вистачати пам’яті для об’єму резервної копії, або Ви випадково забули пароль для входу в Ваш акаунт від Google. Звичайно, все це можна виправити, але нащо, якщо існує простіший метод збереження резервних копій з повним доступом до інформації на них.

Таким методом є резервування даних чатів Viber на персональному комп’ютері.

Нижче ми навчимо Вас, як це робити трьома способами. Оберіть найбільш зрозумілий для Вас та створюйте резервні копії з періодичністю, яку вважаєте за необхідну. Всі ваші ділові, чи особисті переписки будуть надійно збережені, та Ви зможете швидко переглянути потрібну в цей момент інформацію на Вашому ПК.

Цікаво: Визначення місця перебування людини по Viber – покрокова інструкція.

СПОСІБ І. За допомогою програми MobileTrans – WhatsApp Transfer

З трьох запропонованих, цей спосіб ми вважаємо найефективнішим. Додаток MobileTrans – це спеціально розроблений софт для потреб по переміщенню інформації, яка знаходиться в соціальних мережах. Програма має багато функцій та дозволяє створювати резервні копії Viber, WhatsApp та інших соціальних мереж з подальшим їх збереженням на власному ПК. Резервна копія буде в собі містити повний об’єм інформації з чатів – текст, фото, відео, документи тощо. Доступна та відкрита на комп’ютері, при потребі інформацію можна переглянути там. Додаток MobileTrans простий у використанні, розроблений для користувачів з різними здібностями. Окрім створення резервної копії, дозволяє переміщати її між пристроями та відновлювати в зворотному порядку без втрати даних.

Нижче описані дії навчать Вас користуватися програмою та створювати копії інформації з Viber на своєму комп’ютері.

1. Встановлення додатку MobileTrans на ПК.

Знайдіть програму в магазині додатків для ПК та завантажте її на комп’ютер. Відкрийте її після встановлення. Під’єднайте Ваш iPhone до комп’ютера та підключіть його теж до програми.

2. Створення резервної копії Viber.

В додатку MobileTrans знайдіть та оберіть «WhatsApp Transfer». Зліва відкриються варіанти програм – оберіть Viber. А справа є варіанти дій – «Створити резервну копію» чи «Відновити дані». Оберіть першу та натисніть «ОК». Після завершення процесу, у Вас з’явиться резервна копія Viber на робочому столі з усім вмістом чатів. Щоб процедура була успішна, Вам необхідно забезпечити її безперебійність, більше нічого.

3. Зворотне відновлення даних, наприклад, на новому iPhone.

Аналогічно попереднім крокам, підключіть новий пристрій до ПК, увійдіть в додаток MobileTrans та виберіть опцію «WhatsApp Transfer». Знову з п’яти, запропонованих зліва варіантів оберіть Viber, а уже справа натисніть «Відновити дані» та «Пуск». Після завершення процесу, який за часом займе не більше декількох хвилин, Ви матимете точно такий же обліковий запис Viber, яким Ви користувалися на старому телефоні.

Цікаво: Функція «Viber Lens» та її популярність серед користувачів.

СПОСІБ ІІ. Створення резервної копії Viber за допомогою програми iTunes

Цей метод дозволяє створювати резервні копії Viber-переписок лише для власників iPhone. Крім того, переглядати вміст файлу на комп’ютері Ви не зможете, наприклад, як це доступно в резервній копії від MobileTrans – WhatsApp Transfer. Якщо вся інформація з Viber збережена лише в копії, а в додатку на смартфоні її нема, то переглянути необхідне Ви зможете, лише відновивши дані на пристрої iOS в зворотному порядку. Наступні кроки навчать Вас створювати резервну копію даних Viber за допомогою програми iTunes.

1. Підключення програми.

Для початку під’єднайте iPhone до комп’ютера. Далі відкрийте програму iTunes. Вона запропонує Вам обрати необхідний пристрій. Оберіть під’єднаний телефон.

2. Створення резервної копії.

В програмі зліва Вам буде запропоновано варіанти дій. Оберіть з них «Підсумок» та натисніть на неї. Після цього з’явиться все, що є у Вашому iPhone. Далі увійдіть в розділ «Резервне копіювання вручну», опція «Створити резервну копію зараз». Натиснувши на неї, Ви запустите процес резервного копіювання даних Вашого телефону на персональний комп’ютер. Сюди ж входить і Viber з усім його вмістом.

3. Завершення процесу.

Зачекайте деякий час (він займе не більше декількох хвилин), доки програма скопіює дані пристрою та збереже їх на ПК. Для впевненості, що все добре, перевірте доступ до резервної копії в налаштуваннях програми.

Цікаво: Українцям розповіли, як відновити втрачені переписки у Viber.

СПОСІБ ІІІ. Власне рішення Viber зі збереженням копії в електронній пошті.

Програма Viber, серед безлічі різноманітних функцій, має в арсеналі і створення власної резервної копії. Процес полягає в тому, що Ви це робите вручну з подальшим надсиланням її у власну поштову скриньку, або у власний Skype. Тобто, по завершенню Ви отримаєте архівний файл формату CSV в своїй електронній пошті.

Недоліки у цього методу існують, тому ми і пропонуємо Вам декілька варіантів для створення резервної копії, аби мати змогу обрали найбільш підходящий для Вас. Він не дозволяє зберігати фото та відео-повідомлення, приховані чати, документи тощо. Тобто, по факту Ви отримаєте лише резерв інформації, що міститься в текстових повідомленнях. Якщо комусь все рівно важливо це зберегти від втрати, то приступимо. Алгоритм створення резервної копії наступний.

1. Створення резервної копії Viber.

Увійдіть в месенджер на смартфоні. Далі – меню «Налаштування». Серед різних функцій оберіть «Дзвінки та повідомлення». Наступний крок – «Історія повідомлень електронної пошти». Далі програма запропонує Вам надати адресу електронної пошти. Якщо у Вас їх декілька, пропишіть саме ту, яка необхідна для таких цілей. Запам’ятайте це, або десь собі запишіть. Натисніть «Пуск» та забезпечте програмі безперебійний процес. Все – резервне копіювання завершено, у Вас автоматично має з’явитися архівний документ в електронній пошті – тій, яку Ви вказали.

2. Перевірка наявності копії у Вашій електронній скриньці.

Увійдіть в обліковий запис Вашої електронної пошти та перегляньте її вміст. Якщо Ви отримали файл резервної копії Viber, то все добре. Тепер використовуйте його, як це потрібно. Можна переслати файл комусь іншому, розпакувати та відновити текстові переписки на ПК, або скористатися інформацією на іншому пристрої, заздалегідь увійшовши в свою електронну скриньку.

Висновок. Ми вважаємо, що збереження резервної копії Viber на власному комп’ютері більш надійно, ніж у смартфоні. Адже, телефони мають здатність губитися. Це особливо важливо тим людям, які використовують Viber в комерційних цілях. Хоча, більшість користувачів і особисті переписки вважає важливими.

Надіємось, що запропоновані нами методи дозволять Вам без проблем створити резервну копію Viber. А ось, який з них найбільше підходить – рішення за Вами. Робіть це самі та запропонуйте навчити друзів. Вони будуть вдячні Вам за таку пораду.

Цікаво: Українцям розповіли, як правильно передати показники газу через Viber.

NO COMMENTS

Exit mobile version