Home Новини сучасних технологій Українцям розповіли, як відновити втрачені переписки у Viber

Українцям розповіли, як відновити втрачені переписки у Viber

0

Зараз усі спілкуються не лише у соц мережах, а і в месенджерах типу Viber, WhatsApp, Telegram. Сьогодні мова піде про перший – Viber. В листуваннях люди не лише обмінюються новинами, а і висилають фото, відео, файли. Зазвичай, в повідомленнях зберігається велика кількість потрібної інформації. Для того, щоб її не втратити, розробники Viber дали можливість користувачам зберігати усе, щоб в разі втрати можна було відновити інформацію. Сьогодні ми і поговоримо про те, якими способами можна зберігати та відновлювати втрачені діалоги у Viber.

Розпочнемо із резервного копіювання. Це найпопулярніший та найзручніший спосіб. Що ж це взагалі таке? Резервне копіювання - свого роду збереження інформації на надійному носії. Якщо підключити дану функцію, то окрім основної версії усіх повідомлень та файлів, у вас на "хмарі" буде ще одна версія, яку можна буде відновити в будь-який момент.

В яких випадках потрібно відновлювати діалоги? Коли людина купує новий смартфон, то встановлює на нього усі потрібні програми, в тому числі і Viber. Після реєстрації, програма сама пропонує відновити усе, але якщо воно ніде не збережене, то і відновлювати не буде як. Тому важливо потурбуватись про резервну копію. Головне пам'ятайте, якщо ви змінили Android на iOS, або навпаки, то відновлення ніяким чином неможливо буде зробити. Потрібно щоб операційна система була однакова.

Цікаво: Що робити, коли Viber показує неправильний час та які причини призводять до цього.

Як підключити резервне копіювання Viber?

Все залежить від версії Android та версії самої програми, але механізм все одно схожий. Для початку зайдіть в програму, відкрийте меню (внизу з правої сторони). Далі все залежить від версії. Якщо у вас старіший Viber, то натискаєте Параметри, далі пункт Виклики та повідомлення, а далі обираєте Надіслати журнал повідомлень. Після виконання усіх дій, вас програма запитає куди надіслати копії діалогів: на електронну пошту чи по Bluetooth. Оберіть для себе зручний спосіб і зберігайте. Скопійовані будуть лише повідомлення, медіа не буде збережене в архіві. Ще одна деталь, при встановленні на інший телефон, усі попередні переписки не будуть відновлені. Вони збережуться лише у вас на пошті.

Тепер інструкція для нових версій Viber. Ви так само заходите в програму, в налаштування, обираєте пункт Обліковий запис, тоді Резервне копіювання, далі обираєте чи потрібно вам зберігати медіа файли і все, тиснете Створити копію. Всі ваші дані будуть зберігати на хмарному сховищі (Google Диск). Зауважимо, що програма буде вимагати доступ до "хмари" і ви повинні його дати, тому краще подбати про надійний захист сховища.

Цікаво: Актуальні скарги українців на месенджер Viber в 2022 році.

Як відновити повідомлення за допомогою резервного копіювання?

Уявімо ви купили новий смартфон і вирішили встановити на нього Viber. Далі ви хочете відновити всі листування, бо впевнені, що вони збережені, адже резервне копіювання підключене. Що для цього треба? Заходите в програму за допомогою свого постійного номера телефону. Після цього програма сама пропонує відновити всі діалоги. Чи робити це відразу, чи пізніше, вибирати вам, але пам'ятайте, що дана дія займає трохи часу і трафіку. Найкращий варіант - використати Wi-Fi.

Якщо ви вирішили відразу користуватись програмою, а відновлювати пізніше, то треба буде робити це вручну. В налаштуваннях заходите в Обліковий запис - Резервне копіювання - Відновити.

Якщо ви робили якісь покупки у Viber, або маєте кошти на Viber Out, то це також вже відновлюється. Заходите на той самий пункт Обліковий запис, далі натискаєте Покупки і кнопку Відновити.

Пам'ятайте, для відновлення усієї інформації з месенджера, новий телефон і старий повинні бути на одній операційній системі, а також новий телефон повинен бути прив'язаний до того ж самого Google Диска, де збережені резервні копії.

переписки у Viber
Зображення: Діалоги в месенджері Viber.

Відновлення повідомлень у Viber за допомогою програм

Резервне копіювання це не єдиний спосіб відновити діалоги. Це можна зробити за допомогою інших програм. Як це працює? В магазинах додатків, існують програми для створення резервних копій. Після її завантаження ви зможете копіювати інформацію не лише з Viber, але інших месенджерів теж.

Перша програма - Titanium Backup. Вона дуже проста в використанні, все зрозуміло і доступно. Через неї можна як зберегти резервну копію, так її і відновити. Пам'ятайте, що завантажувати додаток треба лише в офіційному магазині додатків, але не з інтернету. Є великий шанс занести вірус на пристрій. Тим більше, що програма має справу з конфіденційною інформацією.

Друга програма - Backup Text for Viber. Підходить лише для даного месенджера. Скачувати також потрібно на офіційних магазинах (Google Play). Цей додаток зберігає і відправляє резервні копії на електронну пошту. У ній можна налаштувати регулярне резервне копіювання (дана функція доступна і в самому додатку Viber).

Цікаво: Українцям розповіли, як поміняти номер у месенджері Viber і не втратити листування.

Відновлення повідомлень за допомогою комп'ютера

Наступний спосіб відновлення листувань в месенджері - через комп'ютер. Інструкція буде для ОС Windows. Перш за все натисніть кнопки Win + R (для можливості ввести команду). В рядку, який з'явиться, потрібно ввести команду %appdata%. Далі зайдіть в ViberPC через номер телефону та знайдіть файл viber.db. Він нам і потрібен, тому скопіюйте його туди, де ви зможете завжди знайти і скористатись ним. Для відновлення даних файл viber.db вставляєте у ту ж саму директорію. Після цих дій слідує повторне синхронізування Viber на телефоні та на комп'ютері.

Є випадки, коли листування потрібно відновити на самому ПК, бо ви до прикладу перевстановили Windows. Що ж робити тоді? Всі діалоги з месенджера зберігаються на ПК в папці C:UsersІм’я КористувачаAppDataRoamingViberPCНомерТелефону. Діалоги втрачаються після втрати даної папки. Тому її потрібно буде відновити. Для цього знадобиться додатково програма - Hetman Partition Recovery. За допомогою неї ви скануєте ПК, а точніше диск С. Там знайдете файл viber.db, його потрібно відновити, адже там і є всі діалоги, і скопіювати.

Далі ви заходите в папку C:UsersІм’я КористувачаAppDataRoamingViberPCНомерТелефону, знаходите там файл з ідентичною назвою і замінюєте його на скопійований (з усіма потрібними діалогами). Після цього запускаєте додаток Viber заново і вже буде видно всю інформацію.

Відновлення діалогів із пам'яті смартфона

Наступний спосіб - відновлення діалогів із пам'яті самого ж смартфона. Усі дані Viber, як і інших додатків, телефон зберігає у своїй пам'яті. Діалоги містяться в папці /data/data/com.viber.voip/databases/ (якщо у вас телефон на Android). А діалоги в файлі Viber_messages. Дані з цього файлу потрібно скопіювати в безпечне місце, де вони не пропадуть. У випадку купівлі нового телефону або інших проблем із месенджером, вам потрібно буде зайти в папку і замінити існуючий там файл на той, який ви зберегли раніше. Але є одна проблема, неможливо просто так кожному зайти в папку /data/data/com.viber.voip/databases/, для цього потрібно мати root права. Щоб полегшити цю справу, є спеціальні root провідники, але вони не є абсолютно безпечні, тому варто обережно ними користуватись.

Цікаво: Названо функції месенджера Viber, які стануть в нагоді подорожуючим.

Відновлення повідомлень через пересилання діалогів

Ну і останній спосіб найпростіший - пересилання повідомлень. Якщо ви не робили жодних резервних копій, не зберігали листування на пошті, в пам'яті телефону, на ПК і т.д., то єдине, що залишається - попросити переслати переписку. Якщо у вас не збереглись повідомлення, а у вашого співрозмовника вони є, то просто попросіть його їх надіслати вам повторно. Що для цього треба? Заходите в потрібний діалог, затискаєте одне із повідомлень пальцем, тоді біля нього і всіх інших з'являються кружечки, в кожному потрібно ставити галочку. Таким чином частина або весь діалог буде виділений і готовий до відправки співрозмовником. Знизу буде стрілка, натискаючи яку, висвітиться список контактів, яким можна надіслати інформацію (можна обирати декількох людей). Надсилаєте потрібному і все, робота зроблена.

Отож, якщо ви купили новий смартфон, чи перевстановили ОС на комп'ютері і втратили дані із месенджера Viber, то не потрібно сумувати, є дуже багато способів відновити листування в повному обсязі. Але щоб не було сюрпризів і складнощів, краще відразу потурбуйтесь про регулярне створення резервних копій. Це найлегший спосіб зберегти потрібну інформацію.

Цікаво: WhatsApp та Viber: як правильно читаються назви месенджерів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version