Home Новини сучасних технологій Що робити, коли Viber показує неправильний час та які причини призводять до...

Що робити, коли Viber показує неправильний час та які причини призводять до цього

0

Viber на сьогоднішній день є дуже популярним додатком миттєвих повідомлень. Хоча програму весь час вдосконалюють розробники та виправляють її лаги, деякі моменти її роботи бажають бути кращими. Цю статтю ми і присвятили некоректній роботі Viber по відображенню часу відвідування користувачів та статусу перебування в мережі. Насправді випадки, коли програма показує неправильний час – дуже часте явище. Причин для цього існує багато. Опишемо їх усі.

1. Помилка синхронізації.

Для початку, якщо хтось цього не знає, у Viber не можна налаштувати час вручну, як на телефоні. Він синхронізується автоматично з часом, який показує Ваш пристрій та з часовим поясом, у якому Ви знаходитесь. Тому інколи Вам приходить сповіщення програми про помилку синхронізації. Це означає, що час, який налаштований у Вашому смартфоні, не співпадає з часом того часового поясу, у якому Ви знаходитесь. Щоб вирішити проблему, перевстановіть у налаштуваннях смартфона точний час, відповідний Вашому місцезнаходженню та перезавантажте пристрій.

Цікаво: Актуальні скарги українців на месенджер Viber в 2022 році.

2. Абонент видалив додаток зі свого телефона.

Бувають випадки, коли інформація про відвідування абонента зникає повністю, або Ви бачите перед собою незрозумілу фразу на англійській мові. Останнє може означати лише те, що абонент видалив додаток зі своїх пристроїв, тобто у нього більше немає акаунту в месенджері. Якщо ж людина давно не заходила в програму – рік або два, то Ви можете бачити фразу «Давно не був у мережі», або інформація про відвідування буде відсутня повністю.

3. Вас віднесли в «чорний» список.

Це означає, що Вас заблокували. Якщо контакт з Viber вніс Вас у чорний список, то є ймовірність того, що час його перебування у мережі буде для Вас відображено некоректно.

4. Робота в фоновому режимі.

Щоб програма правильно відображала час відвідування, необхідно її закривати вручну після того, як Ви завершили роботу з додатком. При цьому Viber міняє Ваш статус в мережі на «офлайн», не дає можливості іншим контактам до Вас додзвонитися в додатку, та отримані повідомлення залишаються в статусі «непрочитані». Якщо ж Viber працює в фоні, то час Вашого відвідування може показуватися програмою неправильно.

5. Режим «невидимки».

Найбільше скарг поступає від користувачів програми, які люблять використовувати режим «невидимки». Для необізнаних повідомимо – цей режим дозволяє користувачу скрити від інших час відвідування ним Viber та час, коли він прочитав повідомлення. Оскільки налаштуваннями додатку дозволено міняти режим раз на сутки, то саме тут і криється причина проблеми. Про це говорять і розробники програми.

Цікаво: Відомо, як зберегти важливу інформацію в секреті при спілкуванні онлайн.

6. Налаштування показу повідомлень.

У програмі Ви можете налаштувати показ повідомлень на момент їх отримання. Тобто, режим «сповіщення про повідомлення». Це означає, що Viber буде запускатися кожен раз, як Ви отримуєте нове повідомлення. Також він мінятиме статус Вашого перебування автоматично. Тобто час, коли Ви в реальності заходили у додаток буде відносним. А люди, з якими Ви спілкуєтеся, не знатимуть точно – чи були Ви в мережі в той час, що в них написано, чи ні. Якщо у Вас є потреба показувати Вашим контактам реальний час, то скиньте налаштування показу повідомлень Viber до стандартних.

Останні три причини найчастіше впливають на неправильне чи неточне відображення часу у Viber.

Якщо Ви бачите, що час відвідування не відповідає дійсності у якогось одного конкретного абонента, а у інших він більш-менш реальний, то передзвоніть цій людині та запитайте, чи в нього в програмі немає такої помилки. Якщо це відбувається тільки з Вашим додатком, перезавантажте додаток повторно. Це не означає, що Ви маєте його видаляти і встановлювати через магазин додатків ще раз.

Це означає, що Ви маєте вийти з програми, видалити її зі списку останніх відвіданих та зайти в програму повторно. Ще простішим виходом з ситуації буде перезавантаження смартфона.

Ми постаралися охопити всі основні причини виникнення некоректного часу у додатку Viber та шляхи вирішення цієї проблеми. Якщо наші поради Вам не допомогли – можете написати розробникам. У програмі передбачена функція звернення у службу підтримки. Або можете самостійно видалити додаток зі смартфона та перевстановити його повторно. Перед цим, звичайно, перевірте, чи Ви не втратите якоїсь необхідної інформації.

Цікаво: Названо функції месенджера Viber, які стануть в нагоді подорожуючим.

Якщо ж Ви боїтеся, що важливі для Вас переписки будуть стерті, то просто встановіть оновлення програми до сучасних версій. Зазвичай останні версії будь-яких програм працюють краще від своїх попередників, тому що розробники їх постійно вдосконалюють та виправляють різні помилки.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version