Home Новини сучасних технологій Відомо, як “врятувати” смартфон, який впав у воду

Відомо, як “врятувати” смартфон, який впав у воду

0

В даній статті ми розглянемо ситуацію, з якою точно стикалось багато із нас. Мова йде про падіння смартфона у воду. Досить неприємна ситуація, від якої не застрахований ніхто. Якщо говорити про телефони із знімним акумулятором, то процес «реанімації» пристрою досить простий. А от як діяти з сучасними пристроями ми розглянемо сьогодні.

Варто відмітити, що якщо у вас смартфон із високим рівнем захисту від вологи, то нічого страшного. Але якщо такої опції немає, доведеться понервуватись.

І так, при намоканні смартфона, вода потрапляє під корпус через слот для сім-карти, аудіо-роз’єм та порт для зарядки, а також через саме місце з’єднання корпусу та дисплея. Після попадання води під корпус смартфона відбувається електрохімічне пошкодження, тобто корозія. На ступінь пошкодження вашого смартфону впливатиме кількість рідини, яка просочилась під корпус, її склад та характер експлуатації пристрою. Найчастіше телефон замокає у включеному вигляді, що і призводить до короткого замикання. В такій ситуації, навіть після висихання, телефон може більше не ввімкнутись.

Найперша та основна рекомендація при падінні смартфона у воду – не вмикайте його та максимально швидко зверніться у сервісний центр. Чим довше ви будете відтягувати момент звернення до фахівців, тим менші шанси врятувати ваш смартфон.

Звісно, більшість людей звикли робити все самостійно, тому і звернень до сервісних центрів зафіксовано не так багато. Тому, якщо ви все-таки вирішите займатись даним питанням самостійно, то варто дотримуватись певних послідовних дій:

  • витягніть сім-карту та флешку, витріть телефон
  • насухо;
  • добре протріть усі наявні на смартфоні роз’єми;
  • розмістіть смартфон в тепле місце, але з температурою не вище 350 С. Також рекомендується використовувати ємність із силікагелем.
ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version