Home Новини сучасних технологій Відомо, як зробити головний екран Android схожим на iPhone

Відомо, як зробити головний екран Android схожим на iPhone

0

Найбільш помітною відмінністю iPhone від Android є головний екран. Хоча домашні екрани Android можуть здатися унікальними, культовий головний екран iOS дуже характерний. Ми покажемо вам, як отримати цей вигляд на Android.

Цікаво: Розповідаємо, як увімкнути темний режим, торкнувшись задньої панелі iPhone.

Основні для домашнього екрана iPhone

Що нам знадобиться, щоб відтворити культовий головний екран iPhone? Перші значки – усі вони мають однакову округлу квадратну форму. На док-станції в нижній частині екрана, яка також має закруглені кути, можна розмістити до чотирьох програм.

Папки на iPhone мають таку ж форму, як і значки програм. Вони показують попередній перегляд до дев’яти значків програм, які знаходяться в папці. Коли ви відкриваєте папку, вона розгортається, щоб заповнити весь екран іменем папки вгорі.

Одна тонка річ, яка надає домашньому екрану iPhone його характерного вигляду, - це підкладка. Значки не надто наближаються до країв екрана, навколо є багато відступів. Особливо багато відступів у верхній частині екрана.

Нарешті, з’явившись у iOS 14 та iPad OS 14 , на домашньому екрані iPhone нарешті є віджети . Віджети зберігають класичний вигляд закруглених квадратних значків і акуратно вписуються в сітку 6×4.

Ціікаво: Розповідаємо, як ввімкнути камеру, торкнувшись задньої панелі iPhone.

Як зробити головний екран Android таким як в iPhone

Ми знаємо ключові елементи, які нам потрібні, щоб отримати цей характерний вигляд iPhone, але як нам це зробити? Існує багато програм для запуску Android, спеціально розроблених, щоб виглядати як iPhone. На жаль, більшість із них рясніє настирливою рекламою.

Наступна найкраща річ — це знайти запуск, який ми можемо налаштувати на свій смак. Ми будемо використовувати давній фаворит, Nova Launcher. За замовчуванням він не схожий на iPhone, але ми можемо це виправити.

Nova Launcher пропонує багато варіантів налаштування. Ви можете витратити цілий день, налаштовуючи все. На щастя для вас, я подбала про всю цю важку роботу за вас. Ми надаємо файл резервної копії, який ви можете завантажити в Nova Launcher і автоматично застосувати всі зміни iPhone.

Спочатку  завантажте цей файл  на свій телефон Android. Вам потрібно буде  розпакувати ZIP-файл,  перш ніж продовжити.

Потім встановіть Nova Launcher з  Google Play Store .

Відкрийте Nova Launcher, і ви побачите вступний екран. Угорі є опція «Відновити зараз», якщо у вас уже є файл резервної копії, який ви завантажили раніше.

Відкриється файловий менеджер, і вам потрібно буде знайти файл «iPhone-layout.novabackup», який ви витягли з ZIP.

Nova попросить вас підтвердити, що ви хочете перезаписати поточний макет. Торкніться «ОК».

Я виклав дуже простий макет деяких поширених програм і віджетів, але ви можете вільно переміщувати речі на свій смак. Традиційну «панель програм» Android – повний список усіх ваших програм – можна знайти під ярликом «Усі програми».

Nova може попросити вас встановити його як домашню програму за замовчуванням. Якщо це не так, ви можете перейти до налаштувань системи та змінити «Програму запуску за замовчуванням».

Ось і все! Тепер у вас є домашній екран iPhone із док-станцією та папками в стилі iOS.

Порада: Nova Launcher є безкоштовним, але є деякі додаткові функції, доступні, якщо ви купите доповнення « Prime» . Це включає в себе можливість проводити пальцем вниз на головному екрані для пошуку – так само, як на iPhone – і значки сповіщень.

Цікаво: Сповіщення на Android все ще кращі, ніж на iPhone.

Додаткова інформація

У вас уже є гарний базовий вигляд iPhone, але якщо ви хочете піти далі, ви можете зробити кілька речей.

Віджети Android не так стандартизовані, як віджети iPhone. Якщо вам дійсно потрібен стиль віджетів ОС iOS/iPad, ви можете завантажити програму під назвою « Віджети iOS 15 – Кольорові віджети ». Віджети виглядають дуже вірно iOS, але в самій програмі є реклама, яка трохи дратує.

Ще одне, що ви можете зробити, це спробувати відтворити функцію бібліотеки програм . Немає чудового клону бібліотеки програм для Android, але є кілька інших програм з подібними функціями. Ми описуємо, як це налаштувати, в окремому посібнику .

Ви на шляху до того, щоб зробити свій пристрій Android більш схожим на продукт Apple. iMessage може бути недоступним для користувачів Android , але принаймні ви можете отримати деякі відчуття iPhone іншими способами.

Цікаво: Розповідаємо, як увімкнути темний режим, торкнувшись задньої панелі iPhone.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version