Home Новини сучасних технологій Відомо, яка різниця між USB-A та USB-C

Відомо, яка різниця між USB-A та USB-C

0

Техніка дуже швидко розвивається, не завжди всі встигають розібратись в цьому. Тому, сьогодні ми поговоримо про типи USB. Їх є не так мало, але мова буде йти про найбільш поширені – USB-A та USB-C. Розуміння різниці, а вона суттєва, допомагає дуже в житті під час користування різними пристроями.

Для початку поговоримо про USB-A. Цей тип зустрічається найчастіше. Він має прямокутну горизонтальну форму та працює лише в тому випадку, якщо його ввімкнути добре правильною стороною. Швидше за все, ви знаєте кабеля цього виду, адже вони зустрічаються майже у всій техніці. Є підвиди цього типу такі як USB mini A та USB micro A. Про них ми детально розповідати не будемо, бо зустріти їх можна не так часто.

Цікаво: Перераховано декілька правил, як обрати кабель для зарядки смартфону

USB-B це вже зовсім інший тип кабеля. Він призначений для ввімкнення в комп'ютер. Його одна сторона квадратна з заокругленими кутами. Вони є двох видів: USB-A на одній стороні, USB-B на іншій (більш поширений варіант), або USB-B + USB-B (рідко зустрічається).

Тепер про USB-C. Цей тип кабеля відносно новий і набрав популярності лише недавно. Він має багато переваг над USB-A. Він і створений для того, щоб справлятись з функціями, які раніше були не доступні.

USB-C дає можливість швидко передавати будь-які дані, навіть відео, транслюючи на екран в форматі 4К (однозначно нова функція). Дизайн кабеля зручніший та універсальніший, аніж в його попередника. Цей вид кабеля підходить по потужності не лише для дрібних девайсів, а і для великої техніки. Заряджати такі пристрої теж можна, а також є можливість двосторонньої зарядки. Цікаво, що порт USB-C може бути в якості Thunderbolt 3.

Хоча USB-C вважається набагато кращим за USB-A, але є він ще не на усіх пристроях. Багато техніки випущеної раніше ще не мають порта USB-C, тому доводиться користуватись старішими кабелями. З часом USB-C буде єдиним роз'ємом в усій новій техніці, але на це піде ще багато часу. Для тих, хто хоче користуватись лише USB-C, є можливість купити спеціальний адаптер, хоча мало хто це робить.

Варто знати: Відомо, як підключити USB-флешку до смартфона

Напевно, багато хто зустрічав назву USB 3.2 - що це таке? Це певний стандарт USB. В цьому можна легко заплутатись, але ми спробуємо пояснити доступно.

Сам USB 3.2 має два підвиди. Перший оновлений та швидкий (передача даний 20 Гбіт/с) під назвою USB 3.2 Gen 2×2, інший трохи повільніший та старіший - USB 3.1 (або USB 3.2 Gen 2).

Різні типи роз'ємів підтримують різні стандарти, а тут вже конкретно не вдасться розповісти. Все, що потрібно розуміти, це те, що всі шнури, кабелі та пристрій, який використовується, підтримують один і той самий стандарт. В іншому випадку може знадобитись адаптер.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version