Реклама

Відомо, яка швидкість завантаження вам дійсно потрібна

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Ваш місцевий постачальник послуг Інтернету, ймовірно, має різноманітні пакети, починаючи від бюджетних варіантів і закінчуючи найшвидшими доступними у вашому регіоні. Але яка швидкість завантаження вам дійсно потрібна?

Щоб зрозуміти, яка швидкість завантаження вам дійсно потрібна від вашого провайдера, давайте подивимося, що вимагає звичайна діяльність в Інтернеті, як розрахувати потреби вашій родині та час, коли найшвидша доступна швидкість дійсно дає певну користь.

Скільки пропускної здатності вимагають звичайні дії?

Одне, що ми помічаємо, розмовляючи з багатьма друзями, сім’єю та сусідами, — це те, як часто їхній інтернет-план несумісний із діяльністю в Інтернеті, в якій вони насправді беруть участь.

Наприклад, днями я виявив, що один із моїх літніх сусідів, який використовує Інтернет лише для соціальних мереж, щоб не відставати від родини та легкого перегляду YouTube, платив за гігабітне оптоволоконне з’єднання.

Однак сусідня сім’я, яка останні два роки працювала вдома, використовувала повільне з’єднання DSL, лише частку швидкості оптоволоконної лінії сусіда похилого віку. Що ще гірше, повільний DSL був навіть дорожчим за оптоволокно! Очевидно, що інтернет-пакети несумісні з їхніми користувачами, але звідки звичайна людина може це знати?

Найпростіший спосіб визначити, яка пропускна здатність або швидкість завантаження вам потрібна, — це розглянути, скільки пропускної здатності вимагають різні поширені дії в Інтернеті, а потім розглянути роль, яку ці дії відіграють у вашому використанні Інтернету.

Давайте подивимося на деякі поширені види діяльності, відсортовані від найменш вимогливих до найбільш вимогливих.

Для багатьох людей це може бути несподіванкою, але якщо ви подивитеся на окремі види діяльності в Інтернеті, вони не такі вимогливі. Діяльність із низькою пропускною здатністю, як-от використання електронної пошти (або будь-яке інше текстове спілкування, як-от чат), потокова передача музики або просто перегляд веб-сторінок у пошуках речей або читання дописів на улюбленому форумі, просто не використовують таку пропускну здатність каналу.

Цікаво: Відомо, для чого розробляють все швидший і швидший інтернет.

І те, що ви могли б подумати, є високошвидкісною активністю, як-от потокове відео, насправді не є особливо високою пропускною здатністю в загальній схемі речей. Вам просто не потрібна така велика швидкість завантаження для потокового відео . Завдяки гігабітному оптоволоконному з’єднанню ви, ймовірно, зможете транслювати відео у форматі 4K на телевізори в кожній кімнаті вашого будинку, а також на кожен портативний пристрій, але при цьому матимете вільну пропускну здатність.

Крім того, перш ніж вийти з цього розділу, важливо підкреслити, що більша пропускна здатність не покращує роботу, що вимагає меншої пропускної здатності.

Існує верхня межа того, скільки пропускної здатності буде використовувати будь-яка дана діяльність. Якщо вам потрібна пропускна здатність 5 Мбіт/с, щоб насолоджуватися плавним потоком відео високої чіткості без затримок, наявність 500 Мбіт/с не означає експоненціально покращений досвід. Це просто додаткова пропускна здатність, яку ви не використовуєте, але платите за привілей залишатися у постійному режимі очікування на всяк випадок.

Цікаво: Наскільки швидкий Інтернет-сервіс Ілона Маска Starlink?

Розрахунок потреби вашої родини в пропускній здатності

Якщо ви прочитали трохи вище про те, як гігабітне з’єднання може без особливих зусиль передавати 4K на десяток або більше пристроїв у вашому домі, ви могли подумати: «Але мені не потрібно передавати 4K в кожну кімнату в моєму домі, це безглуздо». І це безглуздо. Для переважної більшості людей покупка Інтернет-сервісу найвищого рівня, доступного їм, особливо на гігабітних швидкостях, є зайвою.

Замість цього вони повинні проаналізувати, як їхня родина насправді використовує Інтернет, і відповідно до цього купити пакет Інтернету.

Для однієї особи, де звичайна Інтернет-діяльність відбувається в Instagram під час перегляду Netflix після роботи, немає особливої ​​потреби в пропускній здатності більше 15-20 Мбіт/с - і це припускається, що людина дивиться 4K-контент і швидко прокручує Instagram в той самий час.

Ви можете легко відкоригувати цю оцінку, як часто одночасно відбуваються види високого попиту. У вас є більший будинок, де кілька дорослих або підлітків одночасно транслюють відео вночі і, можливо, грають в ігри одночасно, дивлячись Netflix? Помножте кількість користувачів у вашому домі на ці дії.

Цікаво: Чому так складно уявити своє життя без інтернету в 2022 році.

Порада. Хочете просте правило? Помножте кількість користувачів у вашому домі на 25 Мбіт/с, щоб визначити загальну потребу в пропускній здатності.

Знову ж таки, ви можете бути здивовані, побачивши, що ця цифра, навіть якщо ви думаєте, що ваша сім’я дійсно жадає Інтернету, насправді досить низька.

Реальність така, що, незважаючи на блискучу привабливість отримання гігабітного Інтернету, більшості сімей дійсно потрібно лише близько 50-100 Мбіт/с пропускної спроможності Інтернету, щоб задовольнити всі свої потреби.

Навіть цілий будинок людей, які живуть у більш-менш постійному онлайн-державі, ймовірно, не знадобиться більше 200 Мбіт/с, щоб забезпечити всім задоволення.

Якщо у вас є з’єднання в цьому діапазоні (або навіть швидше) і вас це не влаштовує, ми не рекомендуємо дзвонити до свого провайдера. Ми рекомендуємо ігнорувати пакет гігабітного Інтернету та оновити маршрутизатор .

Як тільки ви досягнете певного рівня пропускної здатності, джерелом вашого невдоволення домашнім Інтернетом є не доступна пропускна здатність, а нездатність вашого маршрутизатора зробити з ним щось корисне.

Якби нам довелося вибирати, ми б завжди вибирали домашню конфігурацію зі скромним широкосмуговим пакетом, але фантастичним Wi-Fi і мережевим налаштуванням на найшвидшому з’єднанні в парі із запиленим старим маршрутизатором.

Цікаво: Відомо, чи можна покращити швидкість мобільного інтернету.

Високі швидкості приносять користь лише тривалим завантаженням

Здається, що ми досить слабкі з першокласними пакетами високошвидкісного Інтернету, тому вам може бути цікаво, коли насправді корисно мати гігабітне з’єднання.

Звичайно, є одна область, де дуже швидке з’єднання є відмінним: швидке завантаження матеріалів.

Скажімо, наприклад, у вас є інтернет-з’єднання 100 Мбіт/с і ви хочете завантажити нову гру. Більшість назв AAA сьогодні величезні та зазвичай важать понад 100 ГБ. При з’єднанні зі швидкістю 100 Мбіт/с ви можете очікувати стабільну швидкість завантаження близько 12,5 МБ/с. (Причина, чому це не 100 МБ/с, полягає в тому, що швидкість вашого Інтернету вимірюється в мегабітах , а сховище даних вимірюється в мегабайтах. Щоб перевести рекламовану швидкість Інтернету в реальну швидкість завантаження, розділіть її на 8, щоб перетворити біти в байти.)

Таким чином, завантаження гри на 100 ГБ за ідеальних умов займе близько 2 годин 15 хвилин. З іншого боку, при гігабітному з’єднанні (1000 Мбіт/с) максимальна стабільна швидкість завантаження буде близько 125 МБ/с. За ідеальних умов завантаження вашої гри займе всього близько 13,5 хвилин. До речі, ми зробимо великий акцент на частині «ідеальних умов». Навіть із гігабітним з’єднанням часто виникають вузькі місця на віддаленому сервері.

Коли ви змінюєте розмір завантаження, відмінності стають менш істотними. Для завантаження файлу розміром 1 Гб знадобиться 8 секунд із з’єднанням 1000 Мбіт/с і 1 хвилина 20 секунд із повільним з’єднанням 100 Мбіт/с.

Цікаво: Названо 5 правил безпечного користування інтернетом з смартфону.

Озброївшись цією інформацією, вам просто потрібно виконати прості обчислення та вирішити, чи варта різниця в ціні між пакетом Інтернету нижчого рівня та пакетом Інтернету вищого рівня заощадження часу для вас. Якщо ви можете отримати 100 Мбіт/с Інтернету за 25 доларів США на місяць і 1000 Мбіт/с гігабітного Інтернету за 100 доларів США на місяць, різниця у вартості за рік складе 900 доларів США.

Якщо ви завантажуєте купу матеріалів і ненавидите чекати, можливо, це коштує різниці в 900 доларів (або ж еквіваленті в грн), щоб отримати свої ігри, файли та інші завантаження прямо зараз .

Але якщо немає чогось іншого, що спонукає вас піднятися на найвищий рівень Інтернету, наприклад, ви хочете збільшити швидкість завантаження або отримати «безкоштовний» обліковий запис Netflix з оновленням, вам, ймовірно, краще заощадити гроші та зайнятися чимось іншим.

Цікаво: Названо 10 правил, які вбережуть дітей від шахраїв в інтернеті.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Google розкрила цікаву особливість пульта для Chromecast with Google TV

Google розкрила цікаву особливість пульта для Chromecast with Google TV. Google пропонує в своєму фірмовому магазині Google Store придбати...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -