Реклама

Відомо, які деталі ПК найчастіше виходять з ладу

Останні Новини

Власники комп’ютерів чудово знають як часто потрібно ремонтувати та замінювати деякі деталі. Є такі звісно, що працюють роками і не потребують діагностики, але багато й таких, які виходять з ладу регулярно. Сьогодні хочемо поговорити про найчастіші поломки, які можуть статись у власників ПК.

Накопичувач. Ця деталь виходить з ладу найчастіше. Жорсткий диск має свої ресурси роботи і коли вони закінчуються, то й накопичувач перестає працювати. Але на жаль, це не єдина причина поломки. Тривалість роботи залежить від багатьох факторів, а виділити конкретні дуже тяжко. Тому в когось жорсткий диск буде працювати декілька років без проблем, а в когось через декілька місяців треба буде вже замінювати.

Цікаво: Роз’єми USB у комп’ютерах мають різний колір. Що це значить?

Відеокарта. Ця деталь також є дуже вразливою. Особливо це стосується тих, хто не слідкує за температурою нагріву комп'ютера. Відеокарти не переносять постійних високих температур. Тому треба час від часу очищати систему охолодження, а також не забувати давати час ПК на відпочинок. Якщо грати в ігри чи сидіти в інших тяжких програмах цілодобово, то відеокарта так довгий час не пропрацює.

Система охолодження та вентиляції. Ці деталі рідко виходять з ладу, але все ж трапляється. Найчастіше такі ситуації бувають із-за відсутності очистки системи від бруду та пилу. Якщо не забувати це робити, то поломка вам не загрожує точно. Можуть потребувати заміни якісь деталі для кріплення чи щось подібне, але тут все залежить від способу експлуатації.

Блок живлення. Він ламається дійсно часто і все це трапляється через високі температури і скачки напруги. На жаль, коли виходить з ладу блок живлення, то за ним йде й материнська плата.

Материнська плата. Зазвичай це відбувається так - користувач хоче увімкнути комп'ютер, а він не вмикається. В результаті людина або сама намагається вияснити причину, або ж йде в сервіс де кажуть, що вийшла з ладу материнська плата. Чому таке стається сказати тяжко і в ремонті майстри вам цього також швидше за все не скажуть. Тому є два варіанти: або зробити стару материнську плату (а це мало хто вміє і робить це дорого), або купити нову, це вже більш реальний варіант. Тим більше якщо хтось і погодиться відремонтувати стару материнську плату, то вона може знову вийти швидко з ладу.

Варто знати: Одна дія, яка допоможе пришвидшити роботу комп’ютера

Оперативна пам'ять. Насправді трапляються випадки, коли ця деталь виходить з ладу, але не дуже часто. Причини цьому ніхто сказати не може, або не хоче. Але в результаті залишається лише замінювати її на нову в разі поломки.
Процесор. Він зазвичай ламається після якогось впливу на нього. Просто так він рідко виходить з ладу, але все ж такі випадки існують. Причини також назвати тяжко. Якщо хтось вважає, що процесор вічний і нічого з ним статись не може, то це не так. Просто такі випадки швидше рідкість, ніж постійна проблема.

Звісно, є ще багато чого, що може перестати працювати в комп'ютері, але ми назвали найбільш розповсюджені елементи, які дуже важливі для коректної роботи пристрою. Тому, якщо з ПК щось не так або він не вмикається, швидше за все, проблема буде в одній з вищенаписаних деталей.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Навушники AirPods 2 проти AirPods 3: чи є відмінності?

Apple внесла серйозні зміни для любителів музики зі своїми AirPods . Бездротові навушники Apple спростили роботу, користувачам не доведеться турбуватися про заплутані шнури. Крім того, ці навушники...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -