Реклама

Відомо, що буде, якщо хтось скористається вашою банківською карткою

Останні Новини

Банківські картки настільки сильно влились в сучасне життя, що більша половина населення вже не знає як без них обходитись. В якійсь мірі для країни це навіть погано, адже паперові гроші взагалі майже не використовуються. Така популярність карток зрозуміла, адже ви за допомогою одного предмету можете розрахуватися будь-де (магазин, інтернет, різні послуги), при цьому не чекати решти і не витрачати зайвий час. Окрім цього, на картки приходить заробітна плата, стипендія, соціальна допомога та інше. Загалом, усе, що стосується коштів, доступне на банківській картці.

Сьогодні ми поговоримо трохи про інше. Уявімо ситуацію, що в жінки її чоловік попросив картку для оплати в магазині. Вона звісно дала пароль і все що потрібно. Це нормально, адже вони одна сім'я. Але чи можна так робити і які можуть бути наслідки? Читайте нижче.

Цікаво: Цікаві функції NFC модуля про які ви не знали

Відповімо відразу на це питання - чужою карткою користуватись заборонено. Не важливо, хто ким приходиться власнику картки. Ані чоловік, ані дитина, ані подруга не мають права брати картку і розраховуватись нею. Це не лише техніка безпеки, це умови, які зазначені в договорі. Не забувайте, що його підписує кожен клієнт банку.

Що буде, якщо хтось взяв вашу картку? Якщо людина прийде в звичайний магазин і спробує заплатити не своєю карткою, то їй ніхто нічого не скаже, адже касири не звертають на це уваги. Винятком може стати картка з написаним іменем, або якщо ви самі повідомили, що не являєтесь власником.

У випадку, якщо хтось знімає гроші в банкоматі не зі своєї картки, то є ймовірність не отримати її назад. Банкомати мають камери, по яких зчитують лице і визначають чи людина є власником карти. Це поки можуть зробити не усі банкомати, але вже багато які і таке вже можна зустріти закордоном.

Варто знати: Названо найпоширеніші помилки, які допускають користувачі банківськими картками

Ну і останнє, що зробить банк, якщо отримає інформацію про користування карткою сторонньою особою. Покарань написаних в договорі немає. Тому банк не зможе нічого зробити, але попередити точно зобов'язаний.

Якщо у вас виникла ситуація, що комусь потрібно користуватись вашою карткою, то краще піти і випустити в банку додаткову картку, яка буде прив'язана до вашої і буде мати доступ до усіх коштів. Це розповсюджена послуга серед членів сім'ї та дуже зручна.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Cмартфон Samsung Galaxy Note 21 буде останнім з лінійки Note

Неодноразово з'являлися чутки про те, що Samsung відмовляється від серії Galaxy Note, натомість зосередившись на лінійці преміальних смартфонів Galaxy...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -