Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Власники банківських карт страждають від помилкових переказів

Власники банківських карт страждають від помилкових переказів

0

Банківська карта, це один з найпопулярніших продуктів банківських установ. Користуються ними більшість українців, оскільки зараз, для уникнення проблем із виплатами заробітних плат, пенсій, соціальних виплат і тому подібного, простіше просто зробити переказ отримувачу і мати “на руках” всі необхідні підтверджуючі документи, ніж в майбутньому доводити, чи ви виплатили працівнику кошти чи ні. Крім цього, завдяки банківським картам стало набагато простіше контролювати процес витрат і надходжень, оскільки в мобільному додатку кожного банку, вже все сортується і в кінці місяця необхідно тільки переписати потрібні дані. Так ось, використання банківських карт вигідне не тільки підприємствам, соціальним службам та пенсійним фондам, а й простим громадянам, оскільки зникає необхідність в готівці, а це означає безпеку зберігання коштів. Зараз же розповімо про одну ситуацію, яка приносить неабиякий хлопіт власникам карток, а саме розповімо, чому власники банківських карт страждають від помилкових переказів.

Всі напевно користувалися такою послугою банківських установ, як переказ коштів. Це справді неймовірно корисна функція і здійснювати перекази з карти на карту неймовірно зручно, просто та швидко. На жаль, шахраї та недобросовісні працівники банку навіть тут знайшли лазівку, щоб обкрадати українців.

Останнім часом почастішали випадки помилкових переказів, де при здійсненні переказу певній особі, переказ відправляється іншій і відправник до останнього не знає, що переказ було відправлено іншій особі. Проблемою в даному випадку є те, що навіть виявивши, що переказ було відправлено іншій людині, банк не надасть вам ім'я та прізвище власника банківської карти, оскільки це порушує їхній регламент. Досить часто виявляється, що помилковий переказ було здійснено на рахунок співробітників банку або ж їхніх родичів і стягнути з них переказ буде досить складно, оскільки в цьому процесі вже прийдеться задіяти суд.

Стосовно суду, то шахраї також уміло використовують помилкові перекази, відправляючи певну суму потенційній жертві і потім, через суд, стягують з жертви помилковий переказ + компенсацію за неправомірне збагачення + штраф за користування чужими коштами і тому подібне.

В даному випадку, рекомендацій, для уникнення таких неприємних ситуацій, не так багато.

В першу чергу, при відправленні переказу, тримайте зв'язок із отримувачем і на всяк випадок, зробіть декілька скріншотів підтвердження переказу. Якщо протягом доби, отримувач так і не отримав переказу, звертайтеся на гарячу лінію банку і вимагайте розгляду вашої проблеми.

У випадку, якщо ви отримали помилковий переказ, то зразу повідомляйте свій банк про нього і в жодному разі не користуйтеся цими коштами і не відправляйте їх нікому. Банк сам повинен розібратися із помилковим переказом і повернути його істинному відправнику.

Також нещодавно було названо основні ризики використання послуги переказу коштів за номером телефону від ПриватБанк.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version