Home Новини сучасних технологій Вплив фонових програм на ваш смартфон і навіщо їх потрібно контролювати

Вплив фонових програм на ваш смартфон і навіщо їх потрібно контролювати

0

Іноді програми на телефоні працюють без участі користувача, тобто у фоновому режимі. Завдяки цьому, основні підтримують роботу гаджета, а всі інші миттєво відкриваються. Окрім стандартних програм, так здатні функціонувати ігри, соціальні мережі та месенджери. Вони можуть підтримувати зв’язок із сервером та вчасно сповіщати користувача.

Для гаджетів, які мають не досить високу потужність, через свою невелику вартість, фонові програми можуть нашкодити. Розповім про це докладніше.

Цікаво: Перераховано додатки, що можуть лише нашкодити Вашому смартфону.

1. Витрачається мобільний трафік

Не дуже зручно, коли соціальні мережі у фоновому режимі споживають гігабайти вашого мобільного інтернету. Адже вони не такі важливі як електронна скринька, яка повинна працювати, щоб вчасно сповістити свого власника про лист. Тому краще вимикати непотрібні програми. Це зекономить використання трафіку.

2. Збільшується навантаження на телефон

Робота програми у фоновому режимі все одно потребує затрат ресурсів. Якщо кількість використовуваних програм буде надто великою, то гаджет може почати погано працювати та зависати. Саме з такою проблемою стикаються користувачі, коли не контролюють кількість фонових програм.

Слабкий телефон не здатен впоратись з великою кількістю супутніх процесів, то ж для нормального функціонування таких моделей, необхідно вимикати непотрібні програми, а не залишати їх в згорнутому вигляді.

3. Вплив на заряд акумулятора

Разом з збільшенням навантаження на смартфон, збільшується навантаження на його акумулятор. Бо коли окрім системних процесів, гаджет обробляє ще багато фонових програм, акумулятор швидше розряджається. Ми вбережемо заряд, якщо вимкнемо непотрібні програми.

Цікаво: Названо додатки, які додають функціональності фізичним кнопкам смартфонів.

Висновки

Завжди важливо турбуватись про оптимізацію роботи гаджета. Як дешевої моделі, так і дорогої. Адже ніколи не буде зайвим вимкнути непотрібні фонові програми, щоб вони не перевантажували, не розряджали акумулятор і не витрачали гігабайти.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version