Home Новини сучасних технологій Все про SIM-карту від Київстар – активація, розблокування та відновлення номеру

Все про SIM-карту від Київстар – активація, розблокування та відновлення номеру

0

В цій статті ми поговоримо про найчастіші питання, які виникають стосовно SIM-карти від Київстар – її активація та відновлення номеру різними способами. Адже, причини для блокування картки бувають різні, відповідно і розблоковувати її потрібно по-різному.

Цікаво: В чому полягає підтримка Київстар під час війни.

Активація SIM-картки від Київстар

Щоб активувати SIM-карту від Київстар, необхідно здійснити вихідний дзвінок з неї. Це відбудеться автоматично після першого Вашого дзвінка. Активація не відбудеться, якщо Ви телефонуєте на сервісні номери, на номери *111#, *112#, у екстрені служби або вирішили скористатися мобільним інтернетом.

Розблокування SIM-картки та відновлення її номеру

Існують різні причини, чому Ваш номер від Київстар може бути заблокований. Це і помилкове введення PIN-коду три рази, і тривале невикористання свого тарифного пакету. Неактивність картки довгий час, відсутність дій з нею, вхідних та вихідних дзвінків, повідомлень тощо також може призвести до блокування картки оператором мобільного зв’язку. Інколи це роблять і в цілях безпеки номеру. Не залежно від причин, які призвели до блокування Вашої SIM-картки, Ви можете відновити свій номер та продовжувати нею користуватися. В деяких випадках це можна зробити самостійно, а в інших, звернувшись у відділення оператора мобільного зв’язку.

Цікаво: Допомога ЗСУ в новій Суперсилі від Київстар.

Як розблокувати SIM-картку від Київстар, якщо Ви ввели невірний PIN-код

Найчастіше SIM-картка блокується, якщо Ви ввели неправильний PIN-код три рази. Такі випадки досить часті. Якщо з Вами це станеться, Ви не зможете здійснити телефонний дзвінок та скористатися мобільним інтернетом. Вам будуть доступні лише команди для розблокування.

Щоб самостійно відновити доступ до картки, необхідно скористайтися PUK-кодом. Він прописаний у документації, яка знаходиться в стартовому пакеті разом з SIM-картою. Також потрібно надіслати запити до мобільної мережі стосовно PIN та PIN2, створивши нові коди:

  • Щоб розблокувати PIN, натисніть таку послідовність клавіш – «**05*PUK*новийPIN*новийPIN#».
  • Для створення нового коду PIN2 необхідно ввести наступну комбінацію «**052*PUK2*новийPIN2*новий PIN2».

УВАГА! При відправленні запитів, прописуйте уважно цифри PUK-коду. Адже, після 10-разового неправильного його вводу, SIM-карта буде відключена повністю. Повернення номеру в цьому випадку буде можливе лише після звернення до офісу чи магазину від Київстар.

Аби з Вами не трапилися, описані вище ситуації, рекомендуємо Вам записувати та зберігати в надійному місці цифри PIN-коду, щоб в разі чого нагадати їх собі.

Розблокування SIM-карти іншим методом (без PUK-коду)

Якщо Ви не знаєте PUK-код картки, або втратили його, можна розблокувати «сімку» від Київстар за допомогою ICC номеру, надіславши запит мобільній мережі. Щоб відшукати ICC-номер, перегляньте конверт чи документи від стартового пакету картки, або знайдіть його на самій SIM-картці. Це її індивідуальний серійний номер. Далі відправте наступний запит мережі – «*245*380ХХХХХХХХХ*ICC#».

Цікаво: Київстар порадував своїх абонентів та розширив можливості своїх Суперсил.

Як відновити роботу заблокованої SIM-карти, якщо вона була попередньо загублена чи вкрадена

У випадку, коли Ви самі загубили SIM-карту або у Вас її вкрали, перше, що Ви робитимете – так це самостійно заблокуєте доступ до неї, щоб хтось інший не використав інформацію, яка на ній знаходиться.

Для відновлення доступу до втраченого номеру та отримання дублікату SIM-карти, Вам потрібно звернутись до офісу чи магазину Київстар. Компетентний фахівець допоможе Вам пройти процедуру розблокування. Її алгоритм наступний:

  • Спочатку Вам нададуть новий стартовий пакет з новою карткою від Київстар.
  • Вставте SIM-карту у смартфон.
  • Для активації Вашого номеру надішліть відповідний запит – «*111#кнопка виклику», або те ж саме зробіть через голосове меню.
  • Далі введіть наступну комбінацію цифр «*245*380ХХХХХХХХХ*YYYYYY#» (де 380ХХХХХХХХХ – Ваш втрачений номер телефону, а YYYYYY – PUK код картки, яка загубилася).
  • Підтвердження від Київстар потрібно буде очікувати деякий час. Мобільний оператор має перевірити дані по картці.
  • На протязі семи годин буде розблоковано Ваш втрачений номер телефону та відновлено всі попередні дані по картці – баланс рахунку, пакети послуг, термін дії тощо.

Цікаво: Київстар додав корисну функцію, яка стане у нагоді українцям.

Як відновити SIM-карту Київстар, якщо Ви нею довго не користувалися для абонентів передоплати

Іcнують випадки, коли абонент перестає користуватися SIM-картою. Наприклад, купує новий тарифний пакет та переходить до іншого оператора мобільного зв’язку. А пізніше хоче назад повернутися до послуг Київстару. Якщо стару SIM-карту Ви не використовували довго, то оператор її заблокує. Відновити доступ до старого номеру телефону можна за допомогою дзвінка до оператора, або ж відвідавши найближчий офіс Київстару.

Якщо мобільний оператор заблокував Вашу SIM-картку та термін дії тарифного плану по ній закінчився, Вам необхідно внести на рахунок кошти в будь-якому розмірі для відновлення картки та попереднього тарифного пакету. Ці дії можна робити на протязі 31 календарного дня, починаючи з моменту, коли він був заблокований.

Відновлення номеру Київстар має наступну процедуру:

  • Зверніться до фірмового магазину Київстар, який знаходиться недалеко від Вас, або просто зателефонуйте на номер 0 800 300 466.
  • Далі продиктуйте Ваш заблокований номер телефону та серійний номер SIM-карти – це ICC номер, який є на самій сімці, або в пакеті документів при ній.
  • Після того, як Київстар обробить Вашу заявку, необхідно вимкнути свій пристрій, зачекати дві хвилини, а тоді увімкнути його. За цей час відбудеться перереєстрація SIM-картки в мережі Київстар.
  • Ще потрібно на протязі семи днів поповнити рахунок в повному обсязі абонентської плати.

При вдалому завершенні процедури Ви отримаєте від Київстар тарифний план терміном ще на один рік.

Процедура відновлення картки не є безкоштовною. Київстар стягує плату за відновлення SIM-картки у розмірі 40 гривень, а сама процедура та операції з карткою коштуватимуть Вам додаткових 15 гривень.

Київстар створив певні обмеження по відновленню картки. Ви зможете відновити доступ до неї, якщо дотримані наступні вимоги:

  • У Вашого старого номеру картки від Київстар немає нового власника. Потрібно вияснити, чи компанія на момент розблокування не продала Ваш номер знову.
  • Відновленню підлягають лише картки від Київстар, які заблоковані не довше, ніж три роки.
  • У Вас немає заборгованості перед компанією стосовно пакету послуг по картці, яка була заблокована.

Цікаво: Інструкція, як подзвонити оператору Vodafone, Lifecell і Київстар.

Розблокування SIM-карти та відновлення номеру для абонентів по контракту

Термін для відновлення номеру SIM-карти для контрактних абонентів Київстару сягає 90 календарних днів. Далі розблокувати її буде неможливо. Це правило розповсюджується на абонентів, які перейшли на контракт з передоплати. Щоб відновити Ваш номер, необхідно завітати до фірмового магазину від Київстар, або їхнього сервісного центру. Там Вам нададуть відповідну заяву, яку потрібно буде заповнити та прикласти до неї копії Вашого паспорту та ідентифікаційного коду. Подальші дії по розблокуванню здійснюватиме оператор мобільного зв’язку.

Цікаво: Огляд тарифів на 2022 рік від українських операторів мобільного зв’язку Vodafone, Київстар, Lifecell та LycaMobile.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version