Реклама

Визначення місця перебування людини по Viber – покрокова інструкція

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Пошук місцезнаходження людини інколи буває дуже важливим. Ми не говоримо про випадки, коли хтось хоче вивідати чужі таємниці, погратися в шпигунів, чи відслідкувати переміщення власного чоловіка. Насправді важливим є встановлення місцезнаходження дитини – чи знаходиться вона в безпечному для себе місці. Або пошуку літньої людини, у якої проблеми зі здоров’ям. Ситуації можуть бути різні.

Інтернет пропонує різноманітні варіанти пошуку людей – за допомогою послуг мобільних операторів, за допомогою спеціально встановлених додатків чи програм, інше. Про ці методи багато хто чув. А ось, що можна встановити геолокацію людини за допомогою месенджера Viber, знають не всі.

В цій статті ми детально розповімо Вам про можливості додатку у визначенні місцезнаходження користувача та спосіб передачі даних, як увімкнути та вимкнути відповідну опцію, та опишемо шлях підвищення точності місцеперебування.

Цікаво: Функція «Viber Lens» та її популярність серед користувачів.

Функція передачі даних геолокації через повідомлення Viber

Однією з можливостей Viber є передача даних про Ваше місцезнаходження повідомленням. Справа в тому, що усі сучасні смартфони обладнані GPS-навігаторами. Тобто, Ваша геолокація пристроєм встановлюється автоматично. Для цього необхідно лише надати доступ Viber до цих даних. А потім надсилайте Ваше місце перебування друзям та родичам у вигляді точки на карті у повідомленні месенджера. За умови, звичайно ж, включеного інтернету. Необхідні дії налаштувань ми опишемо далі.

1. Налаштування доступу:

- у Viber зайдіть у чат;

- натисніть на три крапки зверху справа. Там оберіть пункт «Інформація»;

- у ньому оберіть «Місцеположення»;

- додаток відправить Вам запит про надання доступу, оберіть «Змінити»;

- далі увімкніть «Доступ про дані геолокації» у запропонованому меню.

На цьому перший етап завершено. Переходимо до другого.

2. Надсилання даних про місцезнаходження:

- у чаті з людиною поряд з кнопкою відправки повідомлення натисніть на три крапки;

- у запропонованому меню оберіть пункт «Відправити місцезнаходження»;

- далі – «Відправити геолокацію»;

- після цього Viber сформує повідомлення з картою, на якій позначено Ваше місцеперебування.

Таким чином Ваш співрозмовник зможе відшукати Вас у незнайомому місці.

Цікаво: Що робити, коли Viber показує неправильний час та які причини призводять до цього.

Визначення місцезнаходження людини без її відома

Існують випадки, коли необхідно визначити місце перебування людини без його участі в цьому. Це, коли Ви відстежуєте, де знаходиться дитина - чи в надійному для неї місці. Або визначаєте місцезнаходження літньої людини. Дехто з читачів нашої статті також захоче, мабуть, погратися в шпигунів та прослідкувати за переміщенням його дружини чи чоловіка. Що для цього необхідно зробити? Ну, по-перше, непомітно підключити відповідну опцію Viber на телефоні користувача, за яким Ви хочете стежити. Ось покрокова інструкція:

  • спочатку необхідно надати доступ Viber до даних геолокації смартфону користувача. Ці дії описані в попередньому розділі;
  • далі необхідно підключити функцію відправки повідомлень з геоміткою на карті. Для цього, на чужому пристрої, відкриваємо Вашу спільну переписку;
  • тепер натискаємо три крапки в верхній правій частині екрану – там відкриється меню, в якому обираєте «Інформація»;
  • далі знаходите «Місцеположення» та вмикаєте його.

Ось і все. Залишилося витягнути Вашого співрозмовника на діалог. Тепер, при отриманні будь-якого повідомлення від користувача, за яким Ви стежите, Вам буде автоматично приходити карта з позначеною точкою його місцезнаходження. Такі прості та непомітні налаштування дадуть, при необхідності, можливість відслідковувати людину та визначати адресу його перебування.

Цікаво: Українцям розповіли, як правильно передати показники газу через Viber.

Точність визначення геолокації за допомогою Viber та як її покращити

Кожен з Вас може задати логічне питання, наскільки точно Viber відслідковує користувачів, які його можливості. Насправді точність до метру досягається не завжди і для цього існують певні причини. Справа в тому, що Viber використовує принципово різні ресурси для визначення місцеположення власника пристрою.

Одним з шляхів визначення геолокації є система GPS через супутник. Даний метод передбачає похибку від десятків до, навіть, сотень метрів. Крім того, сигнал деколи дещо затримується, його потрібно чекати.

Другий шлях - отримання даних через мобільну мережу, Wi-Fi та Bluetooth. Суть цього методу полягає у визначенні місцезнаходження через точки доступу до Інтернету. І тут точність методу залежить від кількості цих точок – якщо їх багато, то ймовірність правильного встановлення геолокації висока, а чим менша кількість точок задіяна, чим гірший інтернет, - тим вища похибка при визначенні.

Є спосіб, який дозволяє покращити можливості Вашого додатку до максимальної точності геоданих. Для цього необхідно певним чином змінити параметри в налаштуваннях. Ось покрокова інструкція:

1. Зайдіть в налаштування Вашого смартфона. Там оберіть пункт «Підключення».

2. Далі виберіть «Геодані» - «Метод виявлення».

3. Оберіть тут пункт «Висока точність».

4. Далі зайдіть в меню «Покращення точності», де увімкніть пункти «Сканування Wi-Fi» та «Сканування Bluetooth».

Після цих простих дій точка на карті у додатку Viber буде показувати максимально точно місцезнаходження користувача.

Цікаво: Актуальні скарги українців на месенджер Viber в 2022 році.

Як вимкнути функцію передачі даних про геолокацію через Viber

Ви маєте повне право не бажати, щоб хтось інший знав, де Ви знаходитесь. В такому разі, вимкніть функцію відправлення геоданих на своєму телефоні. Ми опишемо окремо, як це зробити для Android-смартфонів та iPhone.

1. Для Android:

- зайдіть в меню «Налаштування»;

- там зайдіть у «Конфіденційність та безпека»;

- далі оберіть «Геоположення»;

- знайдіть там Viber та перемістіть форсунку в сторону заборони.

2. Для iPhone:

- в налаштуваннях телефону відкрийте «Додатки»;

- там знайдіть «Геопозиція», в якій поставте відповідну мітку «Ніколи».

Ось і все – бажаючі за Вами слідкувати більше не матимуть такої можливості.

Є ще інший спосіб заплутати, наприклад, Вашого чоловіка. Якщо Ви помітили, що він «непомітно» підключив функцію передачі Ваших геоданих в повідомленнях, а Ви на це не давали згоди, - то Ви маєте можливість обманути месенджер. Існують такі сторонні програми, які підмінять Ваше місцезнаходження на інше. Наприклад, безкоштовний додаток «Fake GPS location - Hola». Скачайте його собі на смартфон, введіть завідомо неправильні дані геолокації і, вуаля, – Ваші координати в Viber не відповідають дійсності. Ця програма дозволяє змінити дані геолокації тільки для Viber.

Цікаво: Відомо, як зберегти важливу інформацію в секреті при спілкуванні онлайн.

Власникам додатку, встановленого на ноутбук боятися нічого. Версії Viber, розроблені для ПК не передбачають передачу геолокації і відшукати відповідну функцію не вдасться. Висновок цього розділу один – на кожну дію завжди можна знайти протидію.

Цікаво: Названо функції месенджера Viber, які стануть в нагоді подорожуючим.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Украинцам рассказали, как защитить свой смартфон с бесконтактной оплатой от похищения средств

Стаття доступна українською....С популяризацией использования мобильного банкинга и бесконтактной оплаты с помощью смартфона, многих пользователей интересует вопрос вероятности похищения...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -