Реклама

WhatsApp: 5 різних функцій Gboard, які вам потрібно спробувати в додатку

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Gboard — це офіційна клавіатура Google для Android і iPhone ( iOS ), яка має кілька функцій, які можуть полегшити ваше спілкування WhatsApp . Деякі функції корисні для економії часу, наприклад, додавання ярлика до готових повідомлень і збереження елементів буфера обміну. 

Інші інструменти, з іншого боку, можуть змінити зручність використання програми для обміну повідомленнями, наприклад можливість вводити текст голосом або навіть змінювати розкладку клавіатури, щоб користуватися нею однією рукою. Варто зазначити, що на пристроях Apple Gboard потрібно встановити через App Store і зробити основним .

Ще один важливий аспект, який слід згадати, полягає в тому, що, хоча програма підтримує iPhone (iOS), функції, представлені в цьому списку, можна відтворювати лише на смартфонах з операційною системою Android. Ось п’ять цікавих функцій Gboard , які можуть змінити спосіб використання WhatsApp .

Цікаво: Нові функції конфіденційності у WhatsApp.

1. Створіть власний емодзі

Gboard дає змогу комбінувати емодзі для створення персоналізованої наклейки, тож можна, наприклад, комбінувати серце та щасливе обличчя, щоб отримати усміхнене серце. Ця опція може бути актуальною для створення різних результатів емодзі та збільшення репертуару облич для використання в розмовах, забезпечуючи більше налаштувань.

Щоб скористатися цією функцією, відкрийте месенджер і натисніть область введення. Потім торкніться значка емодзі та виберіть комбінацію, яку потрібно надіслати. Ви можете схрещувати скільки завгодно наклейок, щоб отримати більше унікальних варіантів наклейок.

2. Налаштуйте автоматичні відповіді

Клавіатура Google пропонує ще одну цікаву функцію – створення ярликів для готових відповідей. Налаштування дозволяє вводити цифри, літери або символи, які під час введення в буфер обміну відображатимуть збережене повідомлення для надсилання. Ця функція може бути корисною для зберігання часто використовуваних відповідей, наприклад адреси.

Щоб отримати доступ до цієї функції, відкрийте програму Gboard і перейдіть до «Словник» > «Особистий словник» . Потім виберіть потрібну мову та торкніться символу плюс у верхньому правому куті. Введіть повідомлення, яке потрібно зберегти, і відповідний ярлик. Потім натисніть символ підтвердження. Таким чином, щоразу, коли елемент вводиться в WhatsApp , збережена фраза відображатиметься для зручного пересилання.

Цікаво: Що нового передбачає оновлення WhatsApp?

3. Транскрибуйте аудіо в текст (голосовий набір)

Голосовий набір також можливий через Gboard. Клавіатура дозволяє під час активації функції розпізнавати вимовлені слова та розміщувати їх у текстовому форматі в області введення. Також можна вербалізувати розділові знаки, щоб вони були додані до речень. Таким чином, механізм може бути корисним для оптимізації часу під час надсилання письмового повідомлення або його можна використовувати в моменти, коли ви не можете використовувати руки для друку, наприклад.

Щоб скористатися цим методом, просто відкрийте клавіатуру Google у WhatsApp , торкніться значка мікрофона та зачекайте, доки на екрані не з’явиться фраза «Говоріть зараз». Потім просто скажіть потрібні слова, і Gboard вставить їх у буфер обміну. Щоб завершити, знову натисніть символ мікрофона.

4. Набір тексту однією рукою

Ще одна можливість Gboard – це можливість змінити розкладку клавіатури, щоб полегшити введення тексту однією рукою. Функція зменшує площу клавіш і кнопок, розміщуючи її лише з одного боку екрана, щоб користувач міг вибрати потрібну сторону. Ви можете вибрати між лівим, правим або вільним.

Щоб скористатися функцією, відкрийте клавіатуру в месенджері, торкніться трьох горизонтальних крапок і натисніть «Тільки однією рукою». Якщо ви бажаєте перемістити інструмент, просто торкніться бічної стрілки або символу прокрутки.

Цікаво: Розповідаємо, як зробити GIF для WhatsApp без завантаження програми.

5. Перевірте буфер обміну

Клавіатура Google навіть дозволяє зберігати тексти буфера обміну до години. На відміну від інших клавіатур, які показують лише те, що було скопійовано та вставлено востаннє, Gboard має недавню історію. Крім того, ви можете видалити елементи або закріпити їх в інструменті для подальшого використання.

Щоб скористатися цією функцією, відкрийте три крапки на клавіатурі Gboard , натисніть «Буфер обміну» та ввімкніть функцію, перемістивши кульку вправо. У розділі «Останні» ви можете переглянути, що було скопійовано. Якщо ви хочете відредагувати, клацніть піктограму олівця, щоб видалити або закріпити елемент.

Цікаво: Розповідаємо, як додати нові контакти в месенджері WhatsApp.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Смартфон Samsung Galaxy S23 з’являється у величезному витоку високоякісних зображень

Світ чуток все більше схвильований щодо близькості запуску Galaxy S23 і цілого сімейства пристроїв, яке слідує за ним. Новинкою часу є щедра...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -