Реклама

Названо ґаджети, яких замінили смартфони

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Протягом останнього десятиліття, все більше людей почали користуватися смартфонами і причиною цього стало не те, що вони краще телефонували, а те, що вони змогли замінити багато інших розумних пристроїв. Саме про такі пристрої сьогодні і поговоримо, та буде названо ґаджети, яких замінили смартфони, а таких досить багато. Щоб не писати велику статтю, назвемо тільки 5 пристроїв, які добре нам запам’яталися в минулому, але які зараз практично не використовуються.

Медіаплеєр

Згадайте ті часи, коли найкращим подарунком був медіаплеєр, спочатку касетний, а потім дисковий. Неймовірні відчуття, ось що переслідувало всіх щасливих власників цих плеєрів. Це була справді класна річ, яка дозволяла прослуховувати музику там, де справді було необхідно, тобто в громадському транспорті, під час тривалих подорожей і навіть просто лежачи на ліжку. З часом, з появою смартфонів, цей пристрій почав втрачати актуальність, оскільки прослуховувати тисячі хвилин музики можна було прямо в смартфоні. Так заряджати смартфон було простіше і місця він займав набагато менше і .врешті - решт, поміщалося музики в смартфоні набагато більше. Переваги очевидні.

GPS-навігатори

Тепер поговоримо про GPS-навігатори, які також колись були неймовірно популярними, але як і очікувалося, популярність з часом проходить. З появою потужних смартфонів та якісного інтернету, потреба в навігаторі як такому, зникла. Зараз смартфони, із Google Maps (або іншими додатками для навігації) набагато краще справляються з прокладанням маршрутів, та ще й в реальному часі. Крім цього, в GPS-навігаторах необхідно було ще й періодично оновлювати карти, що не завжди зручно.

Електронні книги

Цей пристрій також поступово відходить в минуле і очікувати, що вони повернуться "в моду" в найближчі декілька років, не варто. Причина також очевидна і схожа до тих, які були в попередніх випадках - смартфони (і планшети) навчилися добре відтворювати книги, додаючи спеціальні режими для комфортного читання. Найближчим часом, взагалі зникне відчуття, що ви читаєте книгу із екрана смартфона, а не в електронній книзі. Крім цього, доступ до онлайн-бібліотек набагато ширший в смартфонах, ніж в електронних книг.

Приставки

В даному випадку мова йде про Тетріс, Nintendo і тому подібні. Раніше ці ґаджети були мрією всіх дітей та підлітків, а зараз, зустріти їх в когось в автобусі або літаку майже неможливо. Причина така ж як і в попередніх випадках - на смартфонах можна грати все, що заманеться і в більшості випадків, це ще й безкоштовно.

Дехто заперечить це, оскільки Nintendo продовжують продавати, але факт залишається фактом, з часом і вони зникнуть з прилавків магазинів.

Цифрові фотоапарати

Згадайте, як років 15 тому, в маси пішли цифрові фотоапарати. В порівнянні з плівковими, цифровики були чимось неймовірним. Переваг в них було достатньо і найбільшою було зручність та швидкість роботи з ними. Крім цього, можна було зробити декілька фото і ніхто не рахувався з невдалими кадрами - просто вставляємо флешку в ПК і видаляємо все зайве.

Зараз же, сучасні смартфони обладнані такими камерами, що можна робити фото неймовірної якості. Крім цього, зроблені фото можна редагувати зразу на смартфоні і нема необхідності у перенесенні фото на ПК. Зручність очевидна.

Як бачите. смартфони поступово витіснили більшість ґаджетів, які були затребувані ще 10-20 років. На жаль, в найближчі роки, функціонал смартфонів розшириться ще більше і ще більше ґаджетів можна буде віднести в архів.

Також нещодавно було названо Android-смартфон, який в рази перевершує Apple iPhone 12.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы 8 смартфонов, которые идеально подойдут для подарка близкому человеку

Стаття доступна українською...В данной подборке мы предлагаем вам топ-8 вариантов смартфонов разных ценовых категорий, которые прекрасно подойдут вам станут...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -