Home Новини сучасних технологій Як перестрахуватися від прослушки та захистити свій смартфон від неї

Як перестрахуватися від прослушки та захистити свій смартфон від неї

0

Нещодавно ми опублікували матеріал про ймовірність підслуховування з сторони додатків в рекламних цілях. Тоді ми повідомляли, що ймовірність прослушки через мікрофон смартфона можлива, але відомі компанії запевняють, що вони таким не займаються. Крім цього, на даний момент, не було ні одного випадку, щоб відомі компанії були спіймані на такому.

На перший погляд все здається цілком безпечним, але якимось чином, нам завжди показується реклама тих товарів, про які ми раніше говорили, але ніколи не шукали їх в пошуку Гугл або в інших джерелах. Виходить, що якщо компанії Google, Facebook, Apple та інші великі компанії нас не прослуховують, то таким займаються інші додатки, якими ми користуємося. Щоб недозволити їм таким займатися, необхідно вимкнути доступ дло мікрофона для всіх додатків. Зауважте, що вимикати мікрофон для додатків, в яких використовується мікрофон — не рекомендується. До таких можна віднести месенджери, в яких використовується голосовий зв’язок.

І так, щоб вимкнути доступ до мікрофона, переходимо до Налаштувань і шукаємо Додатки. Переходимо в Додатки, шукаємо “шестерню” і тиснемо на неї. В нас з’являється меню, де на першому місці буде розміщуватися “Дозволи додатків”, тиснемо на нього. Потім в нас з’являється перелік дозволів та додатки, які його отримали. Нас цікавить “Мікрофон”. Шукаємо додатки, яким непотрібно дозвіл до Мікрофона, а він в них є і вимикаємо їх.

Знову ж таки, цей метод не захистить на 100%, оскільки рекламщики все рівно отримають необхідну їм інформацію. Ми тільки можемо трохи ускладнити їм цей процес.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.



NO COMMENTS

Exit mobile version