Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Як платити менше за електроенергію і при цьому сильно себе не обмежувати

Як платити менше за електроенергію і при цьому сильно себе не обмежувати

0

Вcім добре відомо, що плата за комунальні послуги стрімко зростає, а заробітня плата та пенсія за ними не вспіває. Таку ситуацію можна спостерігати не тільки в Україні, а й в багатьох Європейських країнах, де за комунальні послуги необхідно платити ще більше (хоча там і ЗП вище). Сьогодні ж розповімо, як платити менше за електроенергію і при цьому сильно себе не обмежувати. Ці простенькі методи істотно знизять ваші платіжки, а різницю, яка збереться за декілька місяців, можна буде потратити на покупку необхідних речей, товарів або послуг.

Розетки

Хоча більшість людей (особливо старшого віку) знають, що електроприлади, які ввімкнені в розетку споживають електроенергію, все рівно їх не витягують з неї після використання. Хоч це може і здаватися не суттєвою різницею, але якщо помножити витрачені кВт на 12 місяців, то сума вийде не така вже й маленька.

До приладів, які необхідно витягувати з розетки, можна віднести мікрохвильову піч, телевізори, електрочайники, комп’ютери, акустичні системи і тому подібне.

Звісно, холодильники і морозильні камери витягати не варто, тут прийдеться змиритися з витратами.

Пральна машинка

Пральна машинка це дійсно корисна річ, яка суттєво спростила наше життя. Хоча переваг в неї достатньо, один суттєвий недолік все рівно присутній — енергоспоживання. По можливості, використовуйте такий режим прання, який найменше енергозатратний.
Взагалі, рекомендується купляти пральні машинки в яких рівень споживання електроенергії найменший. Благо, таких зараз на ринку достатньо.

Холодильник

Холодильник, це такий побутовий пристрій, який весь час споживає електроенергію. Щоб скоротити її, рекомендується тримати його подалі від вікна, батарей для опалення, прямих сонячних променів і тому подібне. Таким способом, йому не прийдеться збільшувати свою потужність роботи, для отримання закладених температур.

Крім цього, при покупці нового холодильника також звертайте увагу на енергоспоживання - чим менше, тим краще.

Електрочайник та мікрохвильова піч

Ці пристрої також пригодилися нам в побуті, оскільки з ними закип'ятити воду або розігріти їжу неймовірно швидко. Знову ж таки, за таку швидкість необхідно платити і ці два пристрої лідери по енергоспоживанню. Хочете зекономити — використовуйте традиційний метод із газовими плитами. Трошки довше, але дешевше.

Додаткові рекомендації (затратні)

При покупці електротехніки вибирайте ту, в якої клас маркування «А», або ж “A++”. Ця електротехніка дещо дорожча, але в перспективі на майбутнє вона окупиться, а витрати за електроенергію зменшаться.

Також рекомендується замінити всі вікна та двері (вхідні) на сучасні, оскільки в осінньо-зимовий період найбільше витрат електроенергії припадає саме на обігрівачі. При такому підході витрати на електроенегрію (або ж на газ) суттєво зменшаться і в майбутньому ці витрати також окупляться.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version