Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Як правильно користуватися банкоматом, щоб він не “зажував” картку або готівку

Як правильно користуватися банкоматом, щоб він не “зажував” картку або готівку

0

Майже всі користуються послугами банківських установ, банківськими картами, банкоматами і тому подібне. Зараз зустріти людину, яка не вміє користуватися банкоматами досить складно, оскільки це та річ, якою користуються майже всі і як мінімум один раз в місяці (при знятті заробітної плати / пенсії / стипендії / соціальних виплат), але навіть в таких випадках можуть траплятися проблеми у вигляді “зажованої” картки або невидачі купюр. Зараз же розповімо, як правильно користуватися банкоматом, щоб він не “зажував” картку або готівку.

1. Банкомати приймають тільки банківські карти

В даному випадку мова йде про те, що більшість українських банкоматів приймають тільки банківські карти, а в деяких випадках (нові банкомати ПриватБанку можна використовувати і як термінали для поповнення карток) і для поповнення готівкою.
Якщо ви вставите в банкомат щось крім банківської карти (або готівки), то з великою ймовірністю вашу карту банкомат зажує (або ж некоректно видасть готівку).

2. Банкомат працює повільно

Якщо ви почали працювати з банкоматом, який працює повільно або ж некоректно, то краще завершити проведення операцій на ньому, оскільки велика ймовірність, що він або зажує вашу картку, або ж не видасть вам готівку (або ж видасть неправильно).

3. Не спішіть на банкомат

Якщо ж ви знехтували попередньою порадою і продовжили користуватися повільним банкоматом, то не спішіть на нього і виконуйте задану послідовність дій разом з банкоматом. Якщо ж ви будете натискати на клавіші швидше, ніж банкомат оброблятиме інформацію, то в один момент він просто перестане працювати, а значить видача коштів і отримання картки стане малоймовірною.

4. Не забувайте забирати картку та гроші

Якщо ви не заберете картку або готівку, після завершення користування банкоматом, то він їх затримає і видасть тільки інкасаторам або співробітникам банку. Спочатку забираємо отриману готівку, потім картку і, при потребі, чек.

5. Не користуйтесь пошкодженими банківськими картами

Банкомат зчитує інформацію тільки із непошкоджених карт, а це означає, що при використанні пошкодженої картки він просто не зможе зчитати з неї інформацію і вважатиме її несправною. В такому випадку банкомат також затримує карту і видає її тільки інкасаторам або ж співробітникам банку.

Також нещодавно стало відомо, що банкомат ПриватБанку не видає кошти, але успішно списує їх із рахунку.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version