Home Новини сучасних технологій Як заблокувати банківську карту Приватбанку, якщо з неї викрали гроші?

Як заблокувати банківську карту Приватбанку, якщо з неї викрали гроші?

0

Більшість із нас стикалися з такою проблемою, як подвійне списання коштів під час оплати товару, випадкові платежі або ж незрозумілі платежі, які виконувалися без вашої участі. Зазвичай, якщо ви помітили таку незрозумілу поведінку на вашому банківському рахунку, рекомендується відразу звертатися в Приватбанк (або ж в інший банк, якщо ви не клієнт ПриватБанк) та повідомити про списання коштів, про яке ви нічого не знаєте. Також можливий варіант, що після такого інциденту, ви захочете завершити співпрацю з ПриватБанк, але тут виникає запитання, як заблокувати банківську карту Приватбанку, якщо з неї викрали гроші?

Як ми писали вище, для початку варто звернутися безпосередньо у ваш банк із проханням заблокувати банківську карту. Причиною назвіть взлом вашого рахунку / втрату банківської карти та виведення коштів з нього / неї. Зазвичай, після такого звернення, банк блокує карту. Після блокування карти, вам варто відвідати найближче відділення ПриватБанку та написати заяву про викрадення або ж списання коштів з вашої карти та запросити повернення коштів. В більшості випадків заповнюється заява у 2-х варіантах, одна залишається у відділенні банку, а іншу забираєте ви.

Наступним кроком стане написання заяви в поліції. Також рекомендується робити в 2-х екземплярах. Один в поліції залишається, а інший залишаєте собі. Якщо в поліції не відреагували на заяву, то варто зразу відправлятися в прокуратуру. Забули нагадати, що в заявах рекомендується вказути точний час та дату підозрілих списань з карти, та прикріпити виписки з вашого рахунку.

Тепер стосовно повернення коштів. Зазвичай, якщо ви написали заяву в банку протягом доби після викрадення ваших коштів, то банк їх повертає. Бувають випадки, що банк не хоче повертати кошти і тут прийдеться вже добре запастися терпінням. Як тільки вам повернуть кошти, то можете звернутися у відділення із проханням закрити ваш банківський рахунок.

Тепер випадок із викраденням коштів із кредитної карти. В цій ситуації все так просто не завершиться, оскільки кредитна сума + % + штрафи (якщо такі будуть) прийдеться комусь повертати. Якщо у вас вкрали кошти із карти в банкоматі, тобто із використанням пін-коду, то довести що ви не шахрай буде вкрай важко. Для початку вам самим прийдеться гасити кредит, оскільки повернення коштів може затриматися, а % по кредиту будуть тільки збільшуватися і ваша кредитна історія буде тільки погіршуватися.

В даному випадку погасіть кредит самостійно, але повідомте банк, що ви не відмовляєтеся від повернення коштів і продовжуєте на них очікувати. Піля того, як ваш кредит було закрито і банк повернув вам викрадені кошти, можете відправити запит на закриття рахунку.Також нещодавно стало відомо, що в ПриватБанку відмовляються надавати кредит тим, хто раніше відмовлявся від кредитного ліміту.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version