Реклама

Заощаджуємо мобільний інтернет: декілька цінних порад як це зробити

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Зараз практично у всіх громадських місцях є Wi-Fi, але користувачі за межами дому все одно в більшості використовують мобільний інтернет. Якщо він постійно увімкнений, то можна дуже швидко зіткнутись з проблемою нестачі трафіку. Щоб заощадити його та не залишитись посеред місяця без інтернету, варто користуватись декількома порадами, які точно допоможуть зберегти гігабайти.

Цікаво: Декілька причин, чому супутниковий інтернет не стане популярним в світі.

Вимкнути автозавантаження у месенджерах

Зараз усі користуються Телеграм та Viber. В цих месенджерах є багато відео, фото, документів, які за замовчуванням автоматично завантажуються. Це витрачає багато трафіку. Варто вимкнути цю функцію і завантажувати лише те, що дійсно потрібно.

Фонові програми

На кожному смартфоні є фонові додатки. Багато із них дійсно потрібні і без їх активності не буде добре працювати смартфон, але не усі мають таке велике значення. Варто знайти список усіх фонових програм й вимкнути ті, без яких можна обійтись. Це також збереже декілька мегабайтів.

Цікаво: Відомо, чому швидко закінчується інтернет і як за цим слідкувати.

Використовуйте Wi-Fi

Як вже було сказано вище, Wi-Fi є в кожному кафе та торговому центрі, також є місця просто на вулиці, де він також тягне. Не забувайте перемикатись на Wi-Fi по можливості. Якщо ви гуляєте і в цей час інтернет не потрібен, то взагалі вимкніть мобільні дані на пристрої, щоб зайвий раз не завантажувати непотрібне.

Програми для стискання

Є спеціальні програми, які стискають файли перед тим, як вони завантажуються на смартфон. Це допоможе зберегти трафік, так як на мобільний інтернет буде витрачатись в рази повільніше.

Автооновлення програм

Усі додатки час від часу оновлюються. Можна налаштувати, щоб оновлення встановлювались лише через Wi-Fi. На оновлення йде дуже багато трафіку, тому краще не робити це через мобільні дані.

Цікаво: Гігабітний інтернет. Для чого потрібен та кому?

Відео та музика у високій якості

Відео та музика завантажується у максимально високій якості. Такі налаштування смартфонів. Якщо цей параметр не має великого значення, то можна встановити, щоб файли загружались в нижчій якості, це також збереже трохи трафіку.

Завантаження файлів вдома

Якщо потрібно завантажити музику в дорогу або фільм для перегляду, то краще це робити не на ходу через мобільні дані, а в тому місці, де є Wi-Fi. Таким чином на вулиці можна буде взагалі не використовувати мобільний інтернет.

Офлайн-карти

Ця порада для туристів. Якщо ви часто подорожуєте або навіть по місту користуєтесь картами, то завантажте офлайн версію й використовуйте її. В такому випадку можна зберегти трафік та мати завжди під рукою помічника, навіть в тих місцях, де інтернет не ловить.

Здавалося б такі прості поради, але вони дійсно дієві і можуть зберегти багато мегабайтів. Особливо важливо це буде для тих, в кого тариф небезлімітний.

Цікаво: По якій причині та в яких ситуаціях варто вимкнути мобільний інтернет?

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Adobe Flash Player скоро припинить роботу у Windows 10

Microsoft вже підтвердила, що наступне оновлення для Windows 10 автоматично видалить Flash Player . Оскільки Flash Player наближається до свого офіційного завершення,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -