Реклама

NFC на Android: як активувати і для чого він потрібен

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

У цьому посібнику ви зможете дізнатися, що таке технологія NFC у вашому мобільному телефоні Android, усе про варіанти використати та активацію цього підключення. Можливо, ви досі не знаєте, що таке NFC, але це одна з найкорисніших функцій, які ви можете мати на своєму смартфоні. Без сумніву, вибираючи новий мобільний телефон, ви повинні переконатися, що він має технологію NFC.

Це підключення вже давно перестало бути винятковим для мобільних телефонів високого класу. Перш за все, давайте дізнаємося, що таке підключення NFC і як воно працює.

Цікаво: Відомо, чому потрібно вимикати функцію NFC на своєму смартфоні.

Що таке NFC

NFC – абревіатура від Near Field Communication – це бездротова високочастотна технологія малого радіусу дії, яка дозволяє передавати інформацію передається між двома пристроями, які мають чіп цього типу. Хоча правда полягає в тому, що цей зв’язок може працювати двома способами, залежно від підключених пристроїв.

  • Активне підключення NFC: два пристрої, які з’єднуються, створюють електромагнітне поле за допомогою власних джерел енергії для обміну інформацією один з одним.
  • Пасивне підключення NFC: лише один із двох пристроїв має джерело живлення, тому він генерує власне електромагнітне поле, яке інший пристрій використовує для обміну інформацією

Як ви можете собі уявити, технологія NFC присутня не тільки на смартфонах. Наприклад, це технологія, яка дозволяє нам користуватися громадським транспортом за допомогою транспортної картки, і, власне, це хороший приклад пасивного NFC, оскільки ці карти не мають власного джерела живлення, але вони використовують переваги магнітного поля датчика NFC турнікетів метро.

Швидкість передачі NFC, з іншого боку, не дуже висока, оскільки вона може досягати лише швидкості передачі 424 кбіт/с, тому він призначений не для передачі великих обсягів даних, а для процесів перевірки та ідентифікації. Хоча, як ми побачимо пізніше, ми також маємо можливість надсилати файли між пристроями.

Його сильна сторона полягає в тому, що, на відміну від Bluetooth, він не потребує жодного типу сполучення, але відбувається миттєво завдяки високій швидкості зв’язку . Звичайно, за рахунок його радіусу дії, який може становити щонайбільше 20 сантиметрів.

Коротше кажучи, технологія NFC досягла мобільних телефонів, щоб полегшити наші щоденні завдання, наприклад оплату продуктів, передавати файли або з’єднувати телефон із аксесуарами Bluetooth, такими як бездротові навушники, і ми побачимо це в наступному розділі.

Цікаво: Українцям розповіли, як правильно оплачувати покупки смартфоном з NFC-чіпом.

Для чого потрібен NFC на Android?

NFC має важливе значення для сучасних смартфонів завдяки широкій кількості функцій, які він пропонує, детально описано на веб-сайті форуму NFC. Є три основні функції:

  • Зчитувач тегів NFC
  • Сполучення пристрою
  • Емуляція карти

І ґрунтуючись на цих трьох варіантах використання, ми можемо багатьма способами використовувати переваги NFC на нашому мобільному пристрої Android, і ми розповімо вам, які можна використовувати щодня:

  • Мобільні платежі: оплата за допомогою мобільного телефону, мабуть, є використанням NFC, який ми цінуємо найбільше, оскільки через Google Pay або програми нашого банку, ми можемо платити за допомогою свого смартфона так само, як і за допомогою банківської картки. Це дозволяє залишати банківську картку вдома і завжди бути готовими до несподіваних витрат. Крім того, більшість компаній сьогодні сумісні з цим типом платежів.
  • Швидке сполучення з пристроями Bluetooth: одна з речей, яку ми спостерігаємо протягом багатьох років, полягає в тому, що виробники аксесуарів, наприклад навушники або динаміки Bluetooth, додали NFC до своїх пристроїв, які ми можемо швидко з’єднати, просто наблизивши їх до нашого терміналу. Процес, який економить наш час і робить дуже легким використання будь-якого з цих пристроїв Bluetooth.
  • Передача файлів між смартфонами: ще одним використанням NFC є передача файлів між двома смартфонами, які знаходяться поряд. Вам просто потрібно активувати NFC, відкрити файл, яким ви хочете поділитися, об’єднати два телефони та прийняти передачу файлу, щоб надіслати або отримати інформацію.
  • Бездротова зарядка аксесуарів: як повідомляє NFC Forum, одне з найбільш недооцінених застосувань NFC це бездротова зарядка невеликих технологічних пристроїв після затвердження стандарту Wireless Charging Specification (WLC). Наприклад, ви можете заряджати Bluetooth-навушники або розумні годинники.
  • Ідентифікація особи: за допомогою NFC ви також можете використовувати свій мобільний телефон як інструмент ідентифікації під час користування громадським транспортом, відкривання дверей удома, виконувати “реєстрацію” у готелі, відкриваючи двері автомобіля або відвідуючи концерти чи музеї.
  • Теги NFC з автоматичними діями: Теги NFC – це невеликі пристрої з пасивним NFC, які ми можемо запрограмувати таким чином, щоб під час контакту з нашим мобільним телефоном вони виконували всі види функцій автоматично, як-от увімкнення Bluetooth або навіть активація режиму польоту. Ви також можете знайти ці теги в музеї, щоб отримати додаткову інформацію про його картини, у магазині, щоб отримати доступ до спеціальних пропозицій, або на стоянці таксі, щоб почати зателефонувати водію таксі.

Цікаво: Чи можуть шахраї використати NFC для списання чужих коштів?

Як активувати NFC на смартфонах Android

Як ми вже говорили вам раніше, активація NFC на вашому пристрої Android є дуже, дуже простим процесом. Якщо ваш рівень налаштування включено, просто пересуньте верхній рядок стану (шторку), щоб знайти NFC серед ярликів. Підключення буде активовано або деактивовано простим натисканням кнопки.

Якщо ви пересуваєте рядок стану та не знаходите цю опцію, це означає, що вам потрібно виконати іншу процедуру, щоб активувати NFC на своєму мобільному телефоні.Ось що вам потрібно зробити:

  1. Відкрийте налаштування смартфону.
  2. Натисніть розділ “Підключення”. Також може називатися “Бездротові підключення”, “Інші підключення” і варіанти залежать від виробника.
  3. Активуйте поле “NFC”, пересунувши повзунок вправо. Якщо натиснути на нього, ви зможете отримати доступ до конфігурації деяких функцій, наприклад безконтактної оплати. Якщо ви не знайдете параметр NFC у розділі “Підключення”, ви можете зробити це в меню “Більше”.

Цікаво: Цікаві функції NFC модуля про які ви не знали.

Як дізнатися, чи мій телефон має NFC

Дізнатися, чи має ваш мобільний телефон NFC, дуже просто, просто перейдіть до налаштувань і введіть «NFC» у пошуковій системі. Якщо він з’являється в налаштуваннях, це означає, що він є у вашому мобільному телефоні, оскільки, очевидно, якби термінал не мав чіпа NFC, ми б не мали можливості його активувати.

З іншого боку, ви завжди можете використати програму, яка перевіряє це, наприклад Check NFC, яка повідомить вам, чи ваш смартфон має підключення NFC чи ні.

Цікаво: Наскільки технологія NFC небезпечна для людей і чи варто нею користуватися.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Microsoft змушує користувачів оновлювати Windows 10

Згідно останніх отриманих даних, Microsoft змушує користувачів оновлювати Windows 10. Відповідно, статистичне агентство AdDuplex опублікувало результати свіжого дослідження...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -