Реклама

Датчик Холла – що це та для чого потрібен на смартфоні?

Останні Новини

На смартфонах є дуже багато функцій та спеціальних можливостей для того, щоб користувачі могли використати свій пристрій на повну. Багато хто користується телефонами протягом багатьох років і все одно не знає про усю начинку. Сьогодні поговоримо про датчик Холла, розповімо що це та для чого взагалі існує. Його функціонал досить широкий.

Цікаво: Налаштовуємо датчик наближення, щоб він не глючив

В першу чергу Холла був створений по одній причині – визначити наявність магнітного поля без прив’язки до осі. Загалом, він працює частіше всього разом з магнітним датчиком. Саме завдяки цій парі користувач може швидко скористатись GPS, який визначить більш точне місце розташування. Отож, коли ми шукаємо якийсь предмет або себе на карті, дякувати треба датчику Холла за точні результати.

Ще одне завдання Холла також пов’язане з визначенням магнітного поля, але стосується це вже роботи розумного чохла. Якщо користувач закрив кришку, Холла відчув наближення магніту, то екран вимкнувся. При відкриванні датчик відчуває, що магніт далеко та активізовує дисплей. Все дуже просто, але достатньо продумано.

Як ми можемо побачити, датчик Холла дійсно важливий. Без нього GPS не працював би так якісно, чітко та точно, а розумний чохол був би пустою витратою коштів. Маленька деталь, а так багато покращень у роботі смартфона.

Цікаво: Декілька порад, як налаштувати датчик наближення на смартфоні.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Визначена дата запуску Samsung Galaxy M31s

Минулого тижня ми дізнались деякі технічні характеристики Samsung Galaxy M31s. А також говорили про те, що запуск даного смартфону...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -