Home Новини сучасних технологій 10 порад як не втратити смартфон та акуратно з ним поводитися

10 порад як не втратити смартфон та акуратно з ним поводитися

0

Смартфони це такі пристрої, які практично весь час знаходяться поряд з нами, тобто вони повинні завжди справно працювати і не підводити нас. Так склалося, що часи міцних кнопкових телефонів минули, а сучасні смартфони надзвичайно чутливі до падінь та інших механічних пошкоджень. Якщо втрачений кнопковий телефон не був великою трагедією (окрім втрачених номерів та вартості нового телефону), то втрата сучасного смартфона вже проблема, оскільки на ньому зберігається велика кількість інформації, а особливо конфіденційної. Для того, щоб вберегти вас від неочікуваної втрати смартфона, було названо 10 порад як не втратити смартфон та акуратно з ним поводитися.

1. Міцний захисний чохол

Це найперше, що може врятувати ваш смартфон від неочікваних падінь на підлогу. Зараз на ринку доступна велика кількість чохлів під різні моделі, крім цього вже продають водозахисні чохли, які навіть зможуть вберегти від падінь у воду. Додатково можна придбати захисну плівку, а ще краще захисне скло (або бронескло). Детальніше про вибір захисних чохлів та плівок читайте за посиланням.

2. Правильне носіння смартфона

Можливо це й здається дрібницею, але смартфони найчастіше викрадають, гублять та ламають саме через те, що їх неправильно носять. Детальніше з тим, як не можна носити смартфон прочитайте в нашому матеріалі.

3. Подалі від ванної кімнати

Ванна кімната не найкраще місце для користування смартфоном. З усіх сторін знаходиться вода та тверда поверхня, що при одному неправильно русі може відправити ваш смартфон в смітник. При можливості, не беріть з собою смартфон в туалет та душ.

4. Своєчасно видаляйте забруднення з дисплея і корпуса

Це той випадок, коли гігієна стосується не тільки тіла, а й смартфона. Варто не забувати, що смартфон вважається одним з найбільш брудних предметів, тому періодичне його очищення за допомогою спеціальних засобів обов’язкове.

Також варто пам'ятати, що сучасні смартфони виготовлені не з таких міцних матеріалів, що кнопкові телефони, відповідно бруд, який знаходить між смартфоном та захисним чохлом також негативно відобразиться на його зовнішньому вигляді. Рекомендуємо прочитати, чому варто періодично знімати захисний чохол смартфона.

5. Захист смартфона від внутрішнього сміття

Варто не забувати, що від внутрішнього порядку в смартфоні також багато залежить. Якщо ваш смартфон вміщує в собі багато сміття та непотрібних додатків, їх необхідно видалити. Вони тільки перевантажуть систему, що впливає на загальмованість пристрою. Крім того, якщо на смартфоні встановлені зайві додатки, вони ще й можуть нести загрозу конфіденційності.
Рекомендуємо слідкувати за нашими останніми новинами, оскільки кожного дня певні додатки ловлять на стеженні за своїми користувачами.

Щоб вберегти себе від цього, рекомендуємо використовувати антивірусні програми. З повним переліком можете ознайомитися за посиланням.

6. Не залишайте смартфон на ліжку

Запам’ятайте, що ліжко не місце для смартфонів, ноутбуків та інших пристроїв. Рекомендується заряджати смартфон в день, або ж перед сном, щоб в період вашого сну, смартфон залишався на рівні поверхні, тобто на столі, комоді або ж тумбочці.

Хоча ймовірність того, що ваш смартфон загориться під час заряджання досить мала, але вона завжди присутня.
Вже була достатня кількість випадків, коли розумні пристрої загорались навіть без наявної причини. Краще попередньо бути готовим до такого випадку.

7. Не використовуйте смартфон при екстримальних температурах

В кожного смартфона є температурний діапазон, при якому він працює коректно. Якщо ж ви використовуєте смартфон при екстримально низьких або високих температурах, існує ймовірність, що він буде виведений з ладу. Також не рекомендується заряджати смартфон при температурі вище кімнатної. Рекомендуємо прочитати “найпопулярніші причини розряджання смартфона”.

8. Міцно тримайте смартфон

При можливості, завжди тримайте смартфон двома руками. В цьому нема нічого поганого, ви навпаки збережете свій смартфон від неочікуваного падіння. Найкраще, якщо на вулиці ви завжди будете тримати його міцно, оскільки при невеликому поштовху в спину або руку ваш смартфон зразу вилетить з рук. Навіть якщо ви використовуєте захисний чохол та бронескло, існує ймовірність пошкодження смартфона.

9. Періодично залишайте смартфон вдома

Коли ви останній раз йшли кудись без свого смартфона? Напевно ви вже й не пам’ятаєте такого. Так ось, якщо нема гострої потреби у смартфоні, краще залишати його вдома. Для прикладу, якщо ви йдете на пляж або якусь гулянку, існує ймовірність, що ви пошкодите смартфон або ж його вкрадуть. Для цього краще мати в наявності кнопковий телефон, який не буде шкода втратити в непередбачуваних випадках.

10. Дотримуйтеся рекомендованих способів зарядки

Хоча в інтернеті можна прочитати багато рекомендацій стосовно заряджання смартфона, але найправильніше буде використовувати тільки ті зарядні пристрої, які рекомендуються виробником смартфона. Ви можете використовувати не тільки оригінальні зарядні пристрої, а й інших виробників — головне сумісність з вашим пристроєм. Також можете ознайомитися з деякими рекомендаціями стосовно заряджання смартфона та як не можна заряджати смартфон.

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви максимально продовжите термін експлуатації свого смартфона і вбережете себе від непотрібних оновлень смартфона кожні 1-2 роки.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version