Home Новини сучасних технологій 5 факторів, на які потрібно звертати увагу при виборі TWS-навушників

5 факторів, на які потрібно звертати увагу при виборі TWS-навушників

0

Часи, коли всі користувалися дротовими навушниками, уже стають історією. На їх заміну прийшли бездротові аксесуари, які називають TWS-гарнітури. Для їх роботи не потрібен кабель, а взаємодія зі смартфоном, плеєром та іншими девайсами здійснюється через Bluetooth, Wi-Fi чи за допомогою радіосигналу. Задля цього вони облаштовані відповідним модулем.

Bluetooth-навушники сьогодні є дуже популярними серед користувачів смартфонів, адже це надзвичайно зручно. З допомогою них можна не лише прослуховувати музику, але і розмовляти по телефону. Руки при цьому залишаються вільними.

З розвитком технологій якість звуку в безпровідних пристроях постійно вдосконалюється і практично не втрачається при передачі. Але, щоб вибрати достойний аксесуар серед безлічі запропонованих на ринку, ми рекомендуємо звернути увагу на ряд факторів.

Цікаво: Які бездротові навушники Xiaomi краще купити в 2021 році.

Фактор 1 – Типи Кодеку.

Слово «кодек» означає процедуру кодування і декодування звуку, коли він йде зі смартфона на навушники. Цей процес супроводжується незначними втратами. Обираючи бездротові навушники, слід враховувати, що кожен тип кодека стискає аудіо по різному, тому якість звучання буде відрізнятися.

Найкращими вважаються кодеки LDAC та aptX HD. Типи AAC та SBC рахуються одними з найгірших. Але не все так просто. Високоякісні кодеки проявлять себе лише в тих випадках, коли аудіо має високий бітрейт. Якщо Ви вирішили придбати навушники, то звертайте увагу на те, щоб вони підтримували кодек, аналогічний Вашому смартфону. Інакше застосування LDAC не дасть ніяких переваг.

Ми хочемо порекомендувати моделі навушників, які мають кодеки aptX Adaptive або LHDC. При перегляді відео, важливо, щоб звук не відставав. Саме ці кодеки мають низький рівень затримок, тому Ви будете задоволені. Якість звуку в них теж висока.

Фактор 2 - Форм-фактор.

Бездротові навушники за типом посадки у вухах бувають вкладиші та внутрішньоканальні. Цей фактор впливає також на те, як гарнітури звучатимуть. Обов’язково його враховуйте при виборі аксесуару, адже ми вважаємо його дуже важливим.

До вкладишних навушників належить модель AirPods. Вони є зручними, але мають для декого певні незручності. До недоліків цього типу посадки відносять зайві шуми, які недостатньо відсікаються та недостатньо висока деталізація звуку.

Внутрішньоканальні навушники – це ті ж самі вкладишні, тільки з силіконовими накладками, які називають амбушурами. Недоліків першого типу у них немає - якість звуку набагато краща та шумів майже немає. Проте дехто їх не любить через вакуум, який створюється в вухах, що призводить до захворювань.

Перед купівлею пристрою, рекомендуємо Вам приміряти і один, і другий тип та визначити, які будуть зручніші особисто для Вас.

Цікаво: Чи справді бездротові навушники небезпечні при тривалому користуванні?

Фактор 3 – Ємність акумулятора.

У бездротових навушниках, в порівнянні зі смартфоном, акумулятор розряджається швидше. На тривалість його роботи впливають різні фактори – версія Bluetooth, тип кодеку, гучність звуку та інше.

Перед вибором TWS-гарнітури, ознайомтеся з технічними характеристиками різних моделей і порівняйте їх. Зверніть увагу на показники часу роботи одного заряду з урахуванням зарядного кейсу.

Якщо Ви не заядлий меломан та не ходите з аксесуаром цілий день, то середні показники його роботи будуть для Вас достатніми.

Фактор 4 – Версія Bluetooth.

Цей фактор також має свої нюанси. Вибір версії Bluetooth на навушниках має більш-менш відповідати цьому показнику на Вашому смартфоні. Іншими словами, якщо Ви оберете навушники з новішою версією, а у смартфоні встановлена старіша його версія, то підтримуватиметься протокол лише старішого Bluetooth.

Щодо характеристик, то – чим вища версія Bluetooth, то кращі характеристики. В новіших версіях стабільніше з’єднання та майже немає затримки сигналу при передачі звуку. Модельний ряд представлених версій на сьогоднішній день – від Bluetooth 4.2 до Bluetooth 5.2. Ми радимо Вам обирати версію не менше 5.0.

Цікаво: AirPods Pro проти AirPods 2: Які бездротові навушники слід купувати?

Фактор 5 – Якість мікрофону.

Ще один момент треба пам’ятати при виборі навушників – якість встановленого мікрофону. Ми вважаємо цей фактор також важливим, тому що через навушники Ви можете розмовляти і звучання голосу має бути чітким. Враховуйте це, будь ласка, при купівлі гаджету, ознайомившись попередньо з типом мікрофону та відгуками користувачів.

Часто виробники навушників, аби випередити конкурентів, оснащують пристрої додатковими можливостями, або фішками. Чи важливо для Вас це, чи ні, вирішувати тільки Вам. Але, при виборі моделі, варто почитати відгуки інших клієнтів про додаткові зручності, наскільки вони функціональні та чи коректно вони працюють, і тоді вже робити власний вибір. Ми ж лише опишемо Вам, які бувають ці додаткові фішки.

Додаткове оснащення TWS-гарнітури

Шумозаглушення та «прозорість». Це цікава фішка, коли увесь лишній шум відсікається, але не робиться вакууму, тому що режим прозорості дозволяє чути все, що робиться навкруги. Вона працює навіть у внутрішньоканальних навушниках.

Датчик наближення. Він дає змогу автоматично зупинити відтворення, коли дістається гарнітура з вуха, тобто звук стає на паузу.
Захист від вологи. Якщо є така функція, то можна не турбуватися, що навушники перестануть працювати під час дощу. Але моделі різняться типами цього оснащення. Стандарт IPX5 захищає роботу пристрою від незначного дощу, а стандарт IPX7 дозволяє занурення у воду. Чи потрібна така функція - обирати лише Вам.

Управління TWS-навушниками – це можливість керування за допомогою сенсорних або механічних кнопок. При виборі пристрою, варто поцікавитися, наскільки функціональним є те, чи інше управління.

Фірмові додатки на смартфоні. В них можна перемикати режими роботи навушників, використовувати додаткові ефекти та інше. Функціональність їх та сумісність з аксесуаром є виключно відповідальністю виробника. Якщо для Вас така додаткова функція є важливою, то виясніть це питання наперед.

Також нещодавно було названо найпопулярніші бездротові навушники в світі.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version