Реклама

5 критеріїв вибору дешевого та функціонального ноутбука

Останні Новини

Завжди прийнято було рахувати, що чим дорожча техніка, тим вона краща. Насправді, так воно десь і є. Тим якісніші комплектуючі використовує виробник у своїх моделях, тим дорожче вони будуть коштувати, а відповідно і кінцева ціна не низька. Не дивлячись на це, багато техніки в магазинах є бюджетною, і мова піде сьогодні саме про ноутбуки. Якщо вам потрібно придбати ПК, але сума на нього не велика, то варто оцінити декілька характеристик перед тим як визначитись із вибором. Це дуже важливий нюанс, адже багато покупців дивиться лише на низьку вартість.

Перше, про що поговоримо, це бренд. Це друга ознака на яку дивляться покупці після ціни. Насправді в бюджетних моделях бренд не особливо має значення, як і в дорогих. Деталі до ноутбуків виготовляють декілька компаній і продають уже всім наявним брендам. Єдине, що не варто купувати, техніку від бренду, який взагалі не відомий і ви про нього нічого не чули. Найкращим варіантом буде почитати відгуки клієнтів про конкретну модель ПК та про самого виробника. До речі, якщо ви хочете купити дешевий ноутбук відомого бренду, то це не завжди вийде зробити. Є бренди, які спеціально не випускають бюджетну техніку, щоб люди не писали погані відгуки.

Цікаво: За яких умов варто замінювати свій старий пк чи ноутбук на новий

Другий важливий фактор - потужність. Обов'язково звертайте увагу на процесор. Він повинен бути або Intel Core i3 (і новіший), або AMD Ryzen 3 (і новіший). При цьому частота 2 ГГц. Такі ноутбуки будуть в межах 15 000 грн, але як для такої техніки то це вважається бюджетний варіант. Якщо ви хочете дешевший і з старішим процесором, то довго він не пропрацює, та і не буде справлятись із більшістю задач.

Наступне - пам'ять. Найголовніше це оперативна пам'ять. Вона повинна бути мінімум на 8 Гб, але найкраще із можливістю збільшення до 8 чи 16 Гб. Таким чином ви завжди зможете купити та встановити інший обсяг. Що стосується внутрішньої, то немає значення об'єм, бо від цього залежатиме ціна. Краще взяти менший обсяг, а потім докупити зовнішній накопичувач. Єдиною умовою є те, що пам'ять має бути SSD і не впаяна у саму плату. Якщо вам не можуть дати відповідь на це запитання в магазині, то пошукайте таку інформацію в інтернеті. Там точно виробник вказує усі характеристики.

Тепер про екран. Його вибір залежить від потреб. Якщо ви хочете на ноутбуці лише працювати з документами та сидіти в браузері, то вистачить TN матриці. Якщо ж є бажання дивитись фільми, відео, редагувати фото та таке інше, то краще тоді IPS екран. Він трохи дорожчий, але й якісь буде краща і кольори більш насичені та яскраві.

Ну і останнє - корпус. Це взагалі тяжке питання. По-перше, краще купувати ноутбуки в офлайн магазині, а не в інтернеті. Так ви зможете оцінити якість корпусу, екрану та клавіатури. Бо в інтернеті свою думку можна скласти лише по фото і відгуках (не завжди реальних). По-друге, бюджетні моделі зазвичай зроблені із пластику, а це не надто надійний матеріал. Він може легко тріснути чи поломатись при транспортуванні. Ноутбуки з пластиковим корпусом краще підходять для роботи вдома чи офісі, але не для постійного перевезення із собою. Найкращий варіант - це металевий корпус, але в бюджетній серії таких майже немає.

Варто знати: Чим небезпечні камери в ноутбуці і смартфоні?

Отож, бюджетні ноутбуки існують і вони не завжди погані по якості, просто треба ретельно дивитись на усі характеристики та нюанси. Якщо відповідально віднестись до цієї покупки, то можна отримати хорошу модель за малі кошти.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розкриті характеристики смартфона ZTE Blade 20 5G

За допомогою списку China Telecom були розкриті характеристики смартфона ZTE Blade 20 5G. Раніше телефон появлявся у списку TENAA...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -