Home Новини сучасних технологій Apple вилучає з Mac App Store багато додатків

Apple вилучає з Mac App Store багато додатків

0
Apple вилучає з Mac App Store багато додатків

Apple підтвердила, що новий Mac, оснащений чіпом M1, отримає свій власний магазин додатків. Щоб вдосконалити його, Apple додасть майже всі програми з iOS до магазину Mac App Store. Однак, як повідомляє портал ITHome, Apple вилучає з Mac App Store багато додатків. В першу чершу мова йде про несумісні програми.

Apple ще раз надіслала електронний лист розробникам iOS, щоб нагадати їм про цю важливу зміну та передати свої програми для iPhone та iPad на Mac. За замовчуванням кожна програма iOS автоматично публікується в магазині Mac App Store. Розробники повинні вручну вибрати чи не надавати свої програми iOS на macOS .

Apple вимагає від розробників гарантувати, що їх додатки iOS будуть повністю сумісні з macOS. Основана увага акцентується на тому, що ці додатки не отримають жодних функцій, доступних лише на iPhone та iPad. До таких функцій відносяться стільниковий зв’язок та камери TrueDepth. Якщо програма несумісна, розробник повинен відмовитися від Mac App Store.

Однак Apple також автоматично вилучає деякі несумісні програми з магазину Mac App Store . Додатки розробників iOS, які використовують основний API розташування (який може отримати доступ до місцезнаходження користувача), не будуть включені до магазину Mac App Store. Компанія заявила, що ці програми можуть не працювати належним чином на macOS.

Що стосується цих програм, компанія заявила, що у них "можуть виникнути проблеми із запуском Apple Silicon Mac", і рекомендується розробникам протестувати їх на комп'ютерах Mac. Мова йде про ті Mac, які оснащені мікросхемою M1. У той же час, коли додаток є додатком для iOS, Mac App Store нагадуватиме користувачам, що додаток «розроблений для iPad» і «macOS не перевірено».

Сумісність додатків з MacOs

Деякі програми на Mac можуть працювати не так добре, як на iPhone або iPad. Наприклад, функції, які покладаються на унікальне обладнання iPhone або iPad, такі як гіроскоп або підтримка складних жестових операцій, можуть бути недоступні на Mac. У деяких випадках така функція може бути ядром функції програми, тоді як в інших випадках програма може використовувати її без функції.

Після того, як розробник підтвердить, що програма може працювати на macOS, «неперевірену» інформацію можна видалити з App Store. Apple заявила, що розробники можуть внести деякі невеликі корективи, щоб їх додатки iOS працювали краще на macOS.

Ці програми для iOS будуть випущені в магазині Mac App Store 12 листопада (сьогодні), коли Apple випустить macOS Big Sur для публіки. Звичайно, ці програми будуть ексклюзивними додатками для Apple Silicon Mac. Mac на базі Intel може запускати лише програми Catalyst, які розробники переносять вручну з iOS на macOS.

Читайте також: Apple представили новий MacBook Air.

Джерело

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version